Kjendisinvestorene toger inn i Next...og håver inn

Arne Fredly og co betalte åtte kroner for aksjene i Next-emisjon. Med et smell mandag er aksjen opp nesten 50 prosent fra emisjonskursen.

I januar hentet Next Biometrics inn 160 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.En fersk aksjonæroversikt viser at det ikke var hvem som helst som benyttet anledningen til å tegne seg for Next-aksjer.Det var de mest profilerte investorene på Oslo Børs. Alle de mest profilerte.Arne Fredly, Torstein Tvenge, Ketil Skorstad, Tore Aksel Voldberg, Haakon Sæter, Gunnar Hvammen og Grunde Eriksen - for å nevne de mest kjente. Tidligere konsernsjef og styremedlem Tore Etholm-Idsøe tegnet seg også i emisjonen som ble gjort til kurs åtte kroner.Ved 15-tiden mandag er Next-aksjen opp nær 30 prosent til 11,8 kroner.Sammenlignet med emisjonskursen tilsvarer det en opptur for Oslo Børs' på i underkant av 48 prosent for Norges fremste kjendisinvestorer.For Arne Fredly som tegnet seg for rett under to millioner aksjer, betyr det en lynrask gevinst på 7,6 millioner kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker