Kjos og Kise sa ja til å selge Norwegian

Bjørn Kjos og Bjørn Halvor Kise. Foto: Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Toppledelsen i Norwegian avslører hva som skjedde høsten 2018.

- I november kom en interessent på banen med et bud. Budet var isolert sett godt nok til at vi kunne gå videre med det og styret anbefalte det, sier styreleder i Norwegian, Bjørn H. Kise, til E24.- Budgiveren som var inne sa at de måtte ha en bekreftende gjennomgang av selskapet. De sa at med den veksten Norwegian har, må dette være gjennomført i løpet av 2018, forteller Kise videre. De måtte enten få avklart budet eller hente inn penger for å sikre selskapet fra å bryte sine lånevilkår. Budet var klart og godkjent av styret, sammen med Bjørn Kjos og Bjørn Kise, men etter hvert dukket det opp problemer. Selskapet som ville kjøpe Norwegian utsatte datoen hvor salget skulle formaliseres. Norwegian begynte å få dårlig tid. De trengte penger. I all hemmelighet startet de arbeidet med emisjonsplanene. Tirsdagens emisjonsvarsel har vært planlagt siden før jul, skriver avisen.- Når interessenten utsatte budet, og det plutselig ble skjøvet månedsvis fremover oppfattet vi at det ikke ble formalisert. Da sa vi bare: «Nå gir vi bånn gass. Standalone.»- Dere går videre alene?- Ja, sier Kise til avisen.