Kutter kursmålet i Bakkafrost

Analytikere reagerer ulikt.

Gårsdagens rapport fra Bakkafrost skuffet stort, og markedet reagerte med å sende aksjen ned 8,0 prosent til 433,60 kroner.- Fravær av salg til Russland, kombinert med en lav kontraktsandel og dermed en større andel salg inn i et EU-marked med mer priskonkurranse, medførte at de oppnådde prisene ble lavere enn ventet. I tillegg til utestengelsen fra det russiske markedet, som ledelsen venter vil være midlertidig, ser det etter vårt syn imidlertid også ut til at eksporten av større fisk fra Chile kan ha begynt å legge noe press på prisene, skriver DNB Markets i sin aksjerapport onsdag.Meglerhuset har tatt sine EPS-estimater (resultat per aksje) ned rundt ni prosent etter rapporten, og senket kursmålet fra 450 til 430 kroner.Hold-anbefalingen gjentas.Duo oppgradererSamtidig nedgraderer Sparebank 1 Markets og analytiker Tore Tønseth aksjen fra nøytral til selg, men kutter kursmålet fra 430 til 410 kroner. SEB reagerer ifølge TDN Direkt i sin oppdatering med å oppgradere fra hold til kjøp, og senke kursmålet fra 492 til 482 kroner, mens Nordea Markets også går fra hold til kjøp med nytt kursmål 480 kroner.Bakkafrost stiger 1,2 prosent til 438,60 kroner i tidlig handel på Oslo Børs onsdag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også