Kvitter seg med siste produkttanker

Får regnskapsmessig gevinst på om lag 3,4 millioner kroner

Det belgiske tankrederiet Euronav skriver i en børsmelding onsdag at det har solgt sitt siste produkttankskip. LR1-tankeren som går under navnet Genmar Compatriot ble bygd på verft i Kina i 2004, og er på drøye 72.000 dødvekttonn. Skipet ble en del av Euronav-flåten etter fusjonen med Gener8 i juni i fjor og var ikke en del av kjernevirksomheten til rederiet, opplyses det.Skipet ble solgt for 6,75 millioner dollar, tilsvarende knappe 58 millioner kroner. Ifølge selskapet vil salget gi en regnskapsmessig gevinst på om lag 0,4 millioner dollar, eller 3,4 millioner kroner i andre kvartal. Skipet skal leveres til den ukjente kjøperen i løpet av april i år.Etter salget av LR1-skipet vil Euronav sin flåte bestå av to ULCCer, 43 VLCCer, 25 Suezmaxer og 2 FSO-skip i et joint venture.


Les også