Laks og rigg til bunns på Oslo Børs

Kvartalstall sendte flere aksjer ned.

Børs

Det var forsiktig nedgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen falt 0,07 prosent til 874,43 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,6 milliarder kroner. Oljeprisen steg 0,36 prosent til 64,96 dollar.Av tungvekterne steg Yara 1,27 prosent, mens Mowi falt 0,45 prosent. Ellers tar vi med at Norwegian steg 1,19 prosent til 59,50 kroner. Nel, som for øvrig legger frem kvartalstall i morgen, falt 3,86 prosent. Rec falt 6,85 prosent, mens børstaperen Cxense steg 9,86 prosent.Ellers ble bildet preget av flere aksjer som i dag la frem kvartalstall.Austevoll SeafoodHøyt på taperlisten finner vi oppdrettsselskapet Austevoll Seafood som i dag la frem tall for fjerde kvartal. Selskapet presenterte et resultat etter skatt på 356,13 millioner kroner, mot minus 181,07 millioner kroner samme periode året før.Aksjen falt allikevel hele 6,41 prosent til 108 kroner.Lerøy SeafoodLike under Austevoll Seafood på taperlisten, finner vi Lerøy Seafood. Oppdrettsselskapet skuffet med sine tall for fjerde kvartal , og ble straffet med en nedgang på 6,20 prosent.Resultatet etter skatt ble 326,61 millioner kroner, mot minus 51,58 millioner kroner samme periode året før. Analytikerne hadde imidlertid ventet et resultat etter skatt på 824 millioner kroner.- Alt i alt skuffende Q4. I 2019 opprettholder selskapet volumguidingen og de guider en kontraktsandel på 40-50 prosent for hele året, opp fra 23 prosent i Q4. Dette er positivt for stabiliteten i markedet og for forutsigbarheten i verdikjeden, sier analytiker Kolbjørn Giskeørdegård i Nordea Markets.Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets mener Lerøy-aksjen er rimeligere enn for eksempel Mowi og Salmar, og er priset lavest av de største konkurrentene. - Vi venter å justere estimatene ned 2-3 prosent for 2019 etter denne rapporten. Vi vurderer den store andelen ørret til å være one-off, og selv selv om det er en høyere kostnad i region Midt dette kvartalet, fortsetter Lerøy å se potensiale for kostnadsreduksjon i 2019. Vi mener Lerøy-aksjen er attraktiv til 11-12x P/E i 2019, sier Tønseth. Norwegian Finans HoldingNorwegian Finans Holding, Bank Norwegians morselskap, løftet både topp- og bunnlinjen i 4. kvartal . Resultatet etter skatt ble på 469,11 millioner kroner, mot 439,79 millioner kroner samme kvartal året før.SEB skriver at NOFIs resultat før skatt for fjerde kvartal var tre prosent under deres estimat og en prosent lavere enn konsensus. Sammenlignet med SEBs estimater var de fleste linjene i NOFI-regnskapet litt svakere, mens netto utlånsvekst var litt høyere enn ventet. Meglerhuset venter å gjøre begrensede estimatendringer etter dagens rapport, ifølge TDN Direkt.Aksjen steg 0,8 prosent til 75,25 kroner på dagens nest høyeste omsetning.SeadrillJohn Fredriksens riggselskap Seadrill tapte langt mindre i fjorårets fjerde kvartal enn i samme kvartal 2017. Resultatet etter skatt ble på minus 360 millioner dollar, mot minus 2.689 millioner dollar samme kvartal året før.Analytiker Vidar Lyngvær i Sparebank 1 Markets mener tallene fra Seadrill var sterke, men i den situasjonen Seadrill er i, legger meglerhuset mindre vekt på kvartalstallene. -Det viktigste i rapporten for vår del er å se at cashen blir preservert, noe den blir. Alt i alt en positiv rapport, sier han til TDN Direkt. Utenom regnskapstallene kom selskapets kontant- og gjeldsposisjon ut på linje med forventningene, som ifølge Pareto Securities bør være en komfort for markedet, melder TDN.Seadrill-aksjen falt 4,15 prosent.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs