Laksesmell for innsiden

Men forspranget til børsen øker.

Etter et oppsving uken i forveien, falt innsideporteføljen 0,5 prosent sist uke.Men hovedindeksen på Oslo Børs falt enda mer (0,8 prosent), og dermed økte innsidens forsprang.Porteføljen har nå steget 7,8 prosent hittil i år, mens børsen nå er 4,5 prosent i pluss.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.To aksjer i plussUkens lyspunkt var nykommeren B2Holding, med en oppgang på 5,6 prosent.Eneste øvrige aksje som steg var Self Storage Group, opp mer beskjedne 0,3 prosent.Scottish Salmon tynget med et kursfall på 4,6 prosent.XXL og Yara bidro mest negativt med, nedgang på hhv. 3,0 og 1,1 prosent.Bytter ut én aksjeIdex kommer inn i porteføljen etter at toppsjef Stan Swearingen har mer enn doblet sin eksponering etter en emisjon.Ut ryker Yara, der innsiden må nøye seg med 0,8 prosent avkastning siden aksjen ble tatt inn i slutten av november.Svak uke i sikteHovedindeksen har i skrivende stund løftet seg rundt 1,2 prosent siden lunsjtider fredag, og står nå i 848,20.Blant porteføljeselskapene viser B2Holding vei, med en oppgang på 3,2 prosent i samme periode.Scottish Salmon er uendret på 15,55 kroner, mens Self Storage Group har gått tilbake 3,0 prosent.XXL har også gått litt tilbake, det vil si 0,7 prosent til 27,65 kroner.Nykommeren Idex har ikke fått noen pangstart, og er bittelitt ned siden porteføljen sist ble frosset.