Landets eldste kjøpt opp av Nordens største

Norges eldste begravelsesbyrå kjøpt opp av Nordens største.

Nordens største begravelsesbyrå Fonus kjøper nå opp Norges eldste begravelsesbyrå Wang, og varsler samtidig store ambisjoner i det norske markedet.Wang, som ble stiftet i 1877, vil fremdeles beholde navnet, ifølge E24.- Begge parter var interessert i å lage en større konstellasjon i Norge. Wang har jo vært et veldrevet selskap over mange år, og jeg tror vi utfyller hverandre godt i det norske markedet, sier Fonus-sjef i Norge, Marita Guldhaug Eikenes.Fonus kontrollerer over 40 prosent av det svenske markedet på om lag 2,3 milliarder kroner. I fjor hadde Fonus en omsetning på 63 millioner kroner i Norge. I 2017 hadde Wang en omsetning på 30,4 millioner kroner.Nå ønsker Fonus en opptrapping av konkurransen mot Jølstad, landets største begravelsesbyrå.- Vi kommer til å ta kontakt med de selskapene som passer vår kategori. Wang er ikke siste oppkjøp i Norge for å si det sånn, sier Eikenes.Ifølge Virke var hele det norske begravelsesmarkedet en verdi på om lag 1,4 milliarder kroner i 2017.(©NTB)


Les også