Lastet opp med aksjer - så startet himmelferden

Ketil Skorstad. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,50 prosent før den sluttet på 865,50 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,2 milliarder kroner.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 65,56 dollar, opp 1,53 prosent.- Mye av grunnen til dette er månedsrapporten som OPEC publiserte denne uken. Den viser at OPEC overholder sitt mål om å kutte to millioner fat per dag, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet til Hegnar.no.Han tror markedet sakte men sikkert begynner å prise inn IMO2020, noe som vil være en ordentlig trigger for olje- og shipping-markedet fremover.Equinor la på seg 2,32 prosent og sluttet på 200,30 kroner.ApptixFor litt over en uke siden ble det kjent at skipsreder og investor Arne Blystad solgte alle aksjene han hadde i Apptix. Det skjedde gjennom selskapet Songa Trading.Totalt dreide det seg om 13.218.739 aksjer, tilsvarende 8,13 prosent av selskapets aksjer. Med utgangspunkt i siste omsatte kurs på 60 øre, hadde aksjeposten en verdi på snaut åtte millioner kroner. Før dette salget var Blystad selskapets 4. største aksjonær.I dagene som fulgte har aksjen fått vind i seilene, og på fredag endte aksjen på 1,55 kroner etter en oppgang på 50,49 prosent.Dette er selvsagt gode nyheter for investor Ketil Skorstad som var den som plukket opp mesteparten av aksjene Blystad solgte. Selskaper kontrollert av Ketil Skorstad eier nå 17.055.890 Apptix-aksjer, hvilket utgjør 10,49 prosent av utestående aksjer.SalMarSalMar klatret 2,83 prosent til 443,20 kroner etter torsdagens kvartalstall. Torsdag falt aksjen 1,10 prosent.SalMar fikk som kjent et resultat etter skatt på 1.158,7 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 301,3 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 732 millioner kroner.SpareBank 1 Markets svarer med å oppgradere aksjen fra salg til nøytral, og jekke opp kursmålet fra 430 til 445 kroner, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering.Samtidig hever Pareto Securities og Kepler Cheuvreux sine kursmål fra henholdsvis 450 til 460 kroner og 435 til 447 kroner. Begge meglerhusene er tydeligvis fornøyd med konsolideringen av Arnarlax.NextGenTelTelecom Holding 3 AS vil legge inn et frivillig kontantbud på 14 kroner aksjen for alle utstedte og utestående aksjer i NextGenTel Holding, går det frem av en børsmelding. Budet verdsetter den totale aksjekapitalen i NextGenTel til 325,9 millioner kroner.Telecom Holding 3 AS er et heleid datterselskap av Kistefos AS, heleid av Christen Sveaas. Kistefos-konsernet eier i dag 5.824.667 aksjer i NextGenTel, tilsvarende rundt 25 prosent.Aksjonærer som representerer 19 prosent av den totale aksjekapitalen, inklusive Hortulan AS, Tigerstaden AS, Middelborg Invest AS, Datum AS og Eirik Lunde, har allerede gitt sine forhåndsaksepter.Aksjen hoppet 16,88 prosent til 13,85 kroner.AF GruppenAF Gruppen har lagt frem kvartalstall, noe som sendte aksjen opp 5,23 prosent til 151 kroner.Fasiten viste et resultat etter skatt på 323 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 274 millioner kroner i samme periode året før. Driftsinntektene beløp seg til 5.656 millioner kroner, sammenlignet med 4.296 millioner. - Svært sterke tall, slår analytiker Albin Sandberg i Kepler Cheuvreux fast, ifølge TDN Direkt.