Må betale mer for USAs militære nærvær

I år skal Sør-Korea skal betale rundt 7,7 milliarder kroner for USAs militære nærvær.

Sør-Korea skal betale rundt 7,7 milliarder kroner for USAs militære nærvær i år, en økning på 8,2 prosent fra i fjor.USA har stasjonert 28.500 soldater i Sør-Korea, og avtalen mellom den sørkoreanske regjeringen og Washington gjelder kun for ett år, melder nyhetsbyrået Yonhap.President Donald Trump har antydet at USA kan komme til å trekke sine styrker ut av Sør-Korea, dersom atomforhandlingene med Nord-Korea går som ønsket.Ifølge sørkoreansk UD innebærer avtalen som nå er inngått ingen amerikansk styrkereduksjon det kommende året.I juni innstilte Trump de felles militærøvelsene med Sør-Korea og viste til at disse var «svært kostbare» og virket provoserende på Nord-KoreaOm to uker møtes Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un til nye samtaler i Hanoi i Vietnam.(©NTB)


Les også