Til tross for en enorm utlånsvekst for Kraft Bank siden oppstarten i fjor, har ikke aksjekursutviklingen hatt det samme eksplosive preget.
Inntil nå.Siste omsetning ble gjort til kurs 13,90 kroner, noe som betyr at aksjen fortsatt er opp rundt 74 prosent.En rekke sportsprofiler tegnet seg for aksjer i emisjonen.Alle dem – både sportslige og mindre sportslige - som ble med på emisjonen har - gitt at de eier aksjene fortsatt - dermed en meget pen avkastning på investeringen allerede.- Vi har lenge ment at den store økningen i forbrukslån blant nordmenn ville øke behovet for refinansiering hos kunder som får økonomiske utfordringer. Men dette kommer raskere enn vi forventet, uttalte adm.dir. Svein Ivar Førland til Hegnar.no i desember i fjor.- Banken forventer fortsatt god pågang av kunder. Ny målsetning for utlånsvolum per årsslutt 2019 er i overkant av 900 millioner, het det i bankens fjerdekvartalsrapport som ble publisert tidligere denne måneden.
Et år etter at den Bjørn Maaseide-kontrollerte banken hentet inn 300 millioner kroner gjennom en emisjon, er aksjekursen nær doblet. Det vil si, den var det dobbelte for én uke siden, men har siden falt noe tilbake.Emisjonen ble gjort til kurs 8 kroner, et kursnivå aksjen vaket rundt helt inntil årsskiftet.Så ble det fart på sakene. På det meste har aksjen vært oppe i 16 kroner.Sportslig suksessBlant de meste kjente var syklistene Thor Hushovd og Alexander Kristoff, tidligere alpinist Tom Stiansen, fotballspillerne Rune Allmenning Jarstein og Veton Berisha, samt ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen som nå er ferdig i New York Rangers.I tillegg var profiler som om mulig er mer kjent for sine finansielle og industrielle investeringer enn sportslige meritter med innledningsvis, deriblant Arne Fredly, som etter det Hegnar.no forstår solgte seg ned i høst, og Christian Ringnes.  På kurs 13,90 kroner, verdsettes selskapet til 584 millioner kroner i OTC-markedet, opp fra 336 millioner kroner ved årsskiftet.  Maaseide er selv største eier med ca. 8,6 prosent av aksjene. Disse har nå en verdi på rundt 50 millioner kroner.Stort refinansieringsbehovForretningsmodellen til Kraft Bank er å tilby refinansiering av lån med pant i bolig og usikrede lån til personer som på grunn av utfordrende økonomi og betalingsproblemer ikke får refinansiert i ordinær banker.Etterspørselen etter slike tjenester har vist seg å være stor.Det er imidlertid mange banken ikke har mulighet til å hjelpe, ifølge den tidligere sjefen i Sandnes Sparebank.- Av de henvendelsene vi mottar kan vi hjelpe ca. én av ti kunder, sa han.Nærmer seg milliardenSå stor har etterspørselen vært at det opprinnelige målet som var å nå et utlånsvolum på 138 millioner kroner innen utgangen av 2018, ble overgått allerede i oktober i fjor.Da status ble gjort opp ved årsskiftet var det samlede utlånsvolumet 362 millioner kroner, og dermed ble det tidligere målet på 633 millioner kroner i utlån i slutten av 2019 forkastet.