Marin Teknikk sikrer viktig jobb på Røkkes superskute

Ombyggingen av Røkkes milliardskute gir etterlengtet arbeidsmengde til flere aktører langs mørekysten.

Myklebust Verft i Gursken på Sunnmøre fikk tidligere denne uken oppdraget med å oppgradere brønnintervensjonsfartøyet «Akofs Seafarer», tilhørende AKOFS Offshore.Kontrakten er det største ombyggingsoppdraget verftet noensinne har sikret seg.I forbindelse med ombyggingen som forventes å være klar i oktober, har Dragsund-baserte Marin Teknikk fått i oppdrag å stå for engineeringsarbeidet.- Vi er svært glad for å dra denne kontrakten i land, sier Salgsdirektør Richard K. Gjerde i en pressemelding.- I et utfordrende marked er kontrakten viktig både for oss som selskap og for våre ansatte. Kontrakten vil medføre en vesentlig arbeidsmengde for oss, og vi er svært fornøyd med å bli valgt som partner i denne ombyggingskontrakten, sier han, og påpeker at selskapet har lang erfaring med fartøy tilpasset intervensjonsoperasjoner.- Bedriften har mange dyktige ansatte som vil sørge for å gjennomføre dette prosjektet på en god måte, ser Gjerde. Når ombyggingen er fullført, skal «AKOFS Seafarer» inn på en femårig kontrakt med Equinor som innebærer lette brønnintervensjonsoppdrag på norsk sokkel.Kontrakten har en verdi på 370 millioner dollar, tilsvarende 3,2 milliarder kroner, og kan forlenges i inntil tre år.Det er ventet at fartøyet vil være klart til dyst i første kvartal neste år.