Meglerhus forventer flere ordre fremover

Fredag morgen la Aker Solutions frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 178 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 19 millioner kroner i samme periode året før. Analytikerne ventet et resultat etter skatt på 151 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.Driftsinntektene beløp seg til 6.954 millioner kroner, sammenlignet med 6.444 millioner kroner i 4. kvartal 2017. Driftsinntektene var ventet til 6.781 millioner kroner.Styret foreslår at det ikke utbetales utbytte for 2018. Det var ventet et utbytte på 0,26 kroner pr aksje, ifølge Infront Data-konsensus.Selskapet hadde en ordreinngang på 5,3 milliarder kroner i 4. kvartal 2018, mens ordrereserven var 35,1 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.Her er rapporten og presentasjonenIfølge TDN Direkt vil ikke tallknuserne i Sparebank 1 Markets gjøre vesentlige endringer i de underliggende estimatene på Aker Solutions etter dagens rapport. De er godt fornøyd med at ordreinntaket var over deres egne estimater, drevet av uannonserte ordre.- Vi forventer en økning i ordreinntaket fremover, drevet av internasjonale markeder som Brasil og flere land i Afrika, skriver meglerhuset.Aker Solutions oppretthold guidingen om noe høyere omsetning i 2019 sammenlignet med 2018 i dagens rapport.Dagens nyheter har fått en blandet mottagelse på Oslo Børs.I skrivende stund omsettes aksjen for 44,57 kroner, ned 1,94 prosent. Dagens laveste notering har vært på 44,45 kroner mens den høyeste noteringen har vært på 45,69 kroner.