Meglerhus oppgraderer aksje til «kjøp»

SpareBank 1 Markets løfter nå sin anbefaling på XXL.

Børs

SpareBank 1 Markets oppgraderer sin anbefaling på XXL fra nøytral til kjøp, melder TDN Direkt.Meglerhuset hever samtidig sitt kursmål på aksjen fra 28 til 36 kroner. Årsakene til endringene er ifølge nyhetsbyrået flere. Konsensusestimatene har kommet vesentlig ned, og reflekterer nå meglerhusets syn om at gradvis lavere forhold mellom driftskostnader og salg ikke kan oppveie for de negative effektene fra fallende bruttomargin. Det er ifølge meglerhuset ingen forventninger unntatt store tap fra Østerrike-virksomheten. I tillegg melder meglerhuset om kortsiktig marginmomentum inn i 2019, samt vesentlig kontantgenerering.For XXL-virksomheten i Østerrike anslår meglerhuset en EBITDA på minus 50 millioner kroner for 2019, ned fra minus 70 millioner kroner i 2018.XXL klatrer mandag formiddag 1,91 prosent til 32,05 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år steget 22,80 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 64,19 prosent.

sparebank 1 markets
xxl
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse