Meglerhus spår dobling: - Svakheten er priset inn

Dersom det dårlige markedet fortsetter, vil tilbudssiden justere seg, tror konsernsjefen i Golden Ocean som knuste forventningene i fjerde kvartal. Kepler Cheuvreux ser kjempeoppside. 

Golden Ocean knuste analytikernes forventninger da tørrbulkrederiet la frem tall for fjerde kvartal 2018 tirsdag.Det John Fredriksen-kontrollerte rederiet fikk et resultat etter skatt på 24 millioner dollar. Det var riktignok litt lavere enn samme periode året før, men dobbelt så bra som forhåndstipset.Driftresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) beløp seg til 70 millioner dollar mot konsensus på 54 millioner dollar.Kepler Cheuvreux hadde ventet EBITDA på 58 millioner dollar.Negativiteten priset innÅret har imidlertid startet trått for tørrbulksektoren, og for øyeblikket er spotratene for de store Capesize-skipene  på rundt 7.000 dollar dagen, mens rederiet i snitt oppnådde time charter ekvivalente rater på 17.000 dollar i fjerde kvartal.- Starten på 2019 har vært preget av usikkerhet skapt av handelspenninger og den tragiske demningulykken i Brasil, sier konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal i Golden Ocean Management. I tillegg har den kinesiske nyttårsfeiringen i starten av februar hadde sin vanlige negative effekt på markedet. - Selskapets lave kontant break even-nivåer og sterke balanse er svært viktig når vi navigerer gjennom den rådende volatiliteten i markedet. Selv om sentiment helt klart er negativt på kort sikt, tror vi de fleste scenarier er blitt priset inn i forward frakt kurven, og dersom dette markedet fortsetter, vil vi nok se endringer på tilbudssiden, sier Ringstad. 140 prosent oppsideKepler Cheuvreux som opererer med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 105 kroner, noterer seg følgende setning fra rapporten som svært interessant.  «(…) forventninger kan endre seg raskt, og en sammenfletting av negative faktorer er for øyeblikket priset inn i markedet», heter det.Golden Ocean-aksjen klatret rundt tre prosent fra børsåpning, men ved 12-tiden har utviklingen snudd, og i øyeblikket er aksjen ned nær tre prosent til 44,6 kroner.Siden nyttår er aksjen dermed ned 15 prosent. Dersom Kepler Cheuvreux og selskapet selv har rett, kan nå være et svært hyggelig tidspunkt å gå inn i aksjen på.  Ringstad underbygger sammen med finansdirektør Per Heiberg selskapets utsagn med handling.Tirsdag har de kjøpt henholdsvis 8.700 og 12.000 aksje hver til mellom 43,7 og 44 kroner.