Mølsæter: - Investeringscaset i Norwegian er ødelagt

Forvalter Martin Mølsæter har solgt alle aksjene.

Interessen for Norwegian-aksjen har vært stor blant investorer i mange år, og som Finansavisen skrev på tirsdag, har omsetningen tredoblet seg etter meldingen om emisjon i Norwegian den 29. januar.Tidligere Color Air-eier Olav Nils Sunde, mer kjent som skipsreder og eier av Color Line, er blant investorene som har kjøpt seg opp.Forvalter Martin Mølsæter i First Generator har en annen vurdering, og dumpet alle aksjene i flyselskapet de siste to ukene. Aksjeposten var på rundt 1 prosent av selskapet, og beløpet han fikk for aksjene er rundt 65 millioner kroner.- Gitt emisjonsstørrelsen og annonsering at selskapet ikke lenger har løpende samtaler med mulige partnere, ødelegger investeringscaset på kort sikt, for meg, sier forvalteren til Finansavisen. Banker som garantisterNorwegian er i dag som kjent eid rundt 25 prosent av adm. direktør Bjørn Kjos med familie, gjennom HBK Holding. Styreleder Bjørn Kise, som har vært med Kjos siden oppstarten tilbake i 1993, eier en liten del av HBK, men har også snaut 1,5 prosent av aksjene gjennom Sneisungen. Gjennom disse selskapene har Kjos og Kise stilt 343 millioner i garanti i emisjonen som er på totalt 3 milliarder kroner, skriver avisen.Andre større aksjonærer har garantert for 267 millioner, mens investor John Fredriksen har garantert for 800 millioner, etter det Finansavisen erfarer.DNB Markets og Danske Banks norske avdeling har forpliktet seg til resterende beløp på rundt 1,6 milliarder kroner. Dette er Mølsæter skeptisk til.- Jeg mener jeg kan investere pengene i andre mer interessante aksjer på kort sikt, siden emisjonsbeløpet er så stort at det fort kan bli dobbelt så mange aksjer i selskapet, sier han ifølge avisen. Overrasket MølsæterForvalteren mener emisjonen betyr en betydelig utvanning av fremtidig oppside i selskapet.- Historikk viser at aksje­kursene til selskaper med større tegningsrettsemisjoner faller frem til slutten av tegningsperioden, siden det alltid er en del aksjonærer som ikke vil være med å tegne, og som selger sine retter, sier Mølsæter til Finansavisen. Størrelsen på emisjonen overrasket Mølsæter, som hadde sett for seg et lavere beløp enn 3 milliarder, gitt at selskapet fortsatt holdt en del samtaler gående med potensielle friere.- Siden selskapet sier det ikke har noen samtaler gående lenger, skjønner jeg at det må gå for en mye større emisjon. Det er nok det beste for selskapet.