Nordea spår pause i kronerally

Mange vedder på sterkere krone mot svenskekrone.

Kronen svekket seg noe i går, og svekker seg bittelitt mot euro også tirsdag morgen.EURNOK står i øyeblikket i 9,68.- Men siden nyttår har kronen prestert relativt bra. Mot euro har den styrket seg med 3,7 prosent, noe som er relativt mye for EURNOK å være. Det er sjeldent vi ser at fall i EURNOK går lenger enn 4,0 prosent før en periode med konsolidering. Vi tror dermed at vi begynner å nærme oss nivåer hvor NOK-styrkingen tar en pause, skriver Nordea-analytiker Joachim Bernhardsen i dagens morgenrapport.- Overbefolket tradeDet samme gjelder ifølge meglerhuset også mot svenskekronen.- Med utsikter til divergens i pengepolitikken mellom Norge og Sverige, basert på at Sverige er mer eksponert mot svakere internasjonal vekst enn Norge, har mange tatt på posisjonen om en sterkere NOK mot SEK. Vi tror «traden» er i ferd med å bli overbefolket, og at det derfor er begrenset med nedside igjen i SEKNOK på kort sikt, fortsetter Bernhardsen.Nordea mer langsiktige syn er at kronen kommer til å styrke seg når vi kommer lenger ut i 2019.