Nordea: Vekstfrykten er tilbake

Eivind Yggeseth

Stemningen surner.

Verdens børser sliter i motvind, og Oslo Børs slapp ikke unna fredag.- Selv om globale aksjer trolig vil vise marginal positiv avkastning denne uken, bidro vekstfrykt og handelskrig til dårligere stemning mot slutten av uken. Nedrevideringene i global inntjening vedvarer, økonomiske data er ikke overbevisende og aksjemarkedet er ikke like «billig» lenger, noe som gjørdet mer sårbart for dårlige nyheter enn så langt i år, skriver seniorstrateg Sigrid Wilter Slørstad i ukesrapporten fra Nordea Investments.- For at oppgangen skal vedvare, må vi se tegn til stabilisering i både økonomiske data og inntjening, og markedet vil følge utviklingen her nøye fremover. Helomvendingen fra Fed i USA er positivt for aksjemarkedet, men ettersom arbeidsmarkedet i USA fortsetter å vise sterk utvikling er det det litesannsynlig at de «duete» overraskelsene vil vedvare, fortsetter hun.Gitt usikkerheten er Nordea-strategene «komfortable med en nøytralvekt i aksjer».


Les også