Norwegian-aksjonærer kan gå glipp av 120 millioner

Privatinvestorer risikerer nå å gå glipp av store summer dersom de ikke følger med i timen. 

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet forteller til DN at rundt 6800 av Nordnets kunder har investert til sammen 280 millioner kroner i Norwegian. For mange har det resultert i sviende tap, og tapene kan bli enda større.Torsdag ble Norwegian-kursen nedjustert fra rundt 95 til rundt 50 kroner per aksje, da aksjen fra ble notert eksklusive tegningsrettene. Aksjonærene fikk to tegningsretter som hver i teorien er verdt 21,5 kroner. Fredag ble handelen i disse tegningsrettene sluppet fri på Oslo Børs, og innen 6. mars må Norwegian-aksjonærene ha bestemt seg for om de vil benytte rettighetene, eller selge dem, skriver avisen. - At Norwegian velger denne finansieringsformen forutsetter at man som investor må følge med i timen. Om man ikke deltar i den kommende emisjonen, risikerer man å bli kraftig vannet ut, sier Johannesen til avisen, som forteller at Nordnet-kundene alene risikerer å gå glipp av rundt 120 millioner kroner.I tillegg til at den reelle verdien av rettighetene vil svinge i takt med kursen, vil de ifølge avisen forfalle som verdiløse den 8. mars når tegningsperioden i emisjonen utløper. Dersom du ikke har solgt tegningsrettene eller tegnet deg for nye aksjer, er pengene tapt. - Effekten er en dramatisk utvanning av deg som eksisterende aksjonær. Ved en så stor utvidelse av aksjekapitalen vil din eksisterende posisjon bli kraftig vannet ut og man kan få en sjokkbeskjed når man åpner kontoen sin de neste dagene, sier Johannesen til avisen.