Norwegian nærmer seg null i børsverdi

Ivan Kverme

Dagens aksjekurs verdsetter flyselskapet til 250 millioner kroner.

På dagens laveste aksjekurs på 54 kroner hadde Norwegian onsdag en børsverdi på 2,45 milliarder kroner. Da holder vi selvfølgelig verdien av tegningsrettene utenfor siden de allerede er gitt til aksjonærene.Flyselskapet Norwegian eier 16,4 prosent av Norwegian Finance Holding, som har en børsverdi på 13,4 milliarder kroner.Det betyr at flyselskapets aksjer i banken er verdt 2,2 milliarder kroner - og flyselskapet er da alene bare verdt 250 millioner kroner.Skulle Norwegian falle til 48,4 kroner, og bankaksjene holde seg i verdi, vil flyselskapet være null verdt.Siste: Norwegian sluttet onsdag på 58,2 kroner på Oslo Børs, noe som verdsetter selskapet til 2,5 milliarder kroner. Børsverdien på Norwegian Finance Holding (Bank Norwegian) endte på 13,43 milliarder kroner og verdien på aksjene flyselskapet eier i banken endte dermed på 2,2 milliarder kroner.Les også: Hva er riktig aksjekurs på Norwegian nå? Med 3 milliarder kroner i frisk egenkapital gir dagens børsverdi en verdi etter emisjonen på 5,5 milliarder kroner. Fremdeles holder vi verdien av tegningsrettene utenfor, da disse er gitt til aksjonærene.Med det nye antallet aksjer etter emisjonen tilsvarer det en aksjekurs på Norwegian på litt over 40 kroner.Følg aksjekursen i Norwegian Flere Norwegian-nyheter


Les også