Norwegian økte med 13 prosent

Børs

Norwegian Air Shuttle fraktet 2.638.958 passasjerer i januar i år, opp 13 prosent i forhold til året før.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 18 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 27 prosent.Kabinfaktoren falt med 5,9 prosentpoeng til 76,1 prosent.Yielden (inntekten per flydde setekilometer) var på 35 øre i januar, opp 7 prosent fra 32 i samme periode i fjor. Inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) var 26 øre, uendret fra januar 2018.Norwegian opererte 99,5 prosent av de planlagte flyvningene i januar, hvorav 79,8 prosent gikk på oppsatt rutetid.Det har vært mye fokus på Norwegian den siste tiden, og særlig etter at de i slutten av januar meldte at de ville hente 3 milliarder kroner i en tegningsrettemisjon .Flyselskapet endrer i tillegg nå sitt strategiske fokus fra vekst til lønnsomhet, og senest i går meldte Norwegian at de har inngått en avtale om salg av to Airbus neo320-fly .Les hele meldingen her.

Norwegian
norwegian air shuttle