Ny Norwegian-smell på rød børs

Stjernesmell for Hydro på actionpreget Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 846,87 torsdag, etter en nedgang på 0,27 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.767 millioner kroner.På Wall Street pekte pilene rett ned fra start , etter at dagens jobbtall skuffet .Brexit-alarmToneangivende Europa-børser trekker nedover.Britiske FTSE 100 falt én prosent i kjølvannet av dagens rentedom, der BoE nedjusterer prognosen for 2019-vekst kraftig .DNB Markets tror ifølge en oppdatering at BoE ikke vil gjøre noen pengepolitiske endringer før Brexit-prosessen er oppklart.- I tilfelle «soft Brexit», vil BoE trolig fortsette å heve rentene gradvis mens lønnskostnadene har fortsatt å vokse og kanskje vil vokse videre. Dog vil pundet trolig styrke seg i et slikt scenario, og dempe inflasjonen fremover. I et slikt scenario opprettholder vi vår prognose om en renteøkning sent i 2019, mest trolig i november. I tilfelle en «hard Brexit», som ser mindre sannsynlig ut, vil et sterkt, negativt sjokk for økonomien innebære behov for rentekutt heller enn -økninger, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen.- Et svakere pund vil trolig innebære et positivt sjokk for inflasjonen, men BoE blir nødt til å se gjennom et slikt sjokk, legger han til.Pundet svekket seg først bittelitt, men så har den styrket seg i kjølvannet av dagens BoE-oppdatering. GBPUSD står nå i 1,2980.Ellers i Europa falt tyske DAX hele 2,7 prosent, mens franske CAC 40 gikk tilbake 1,8 prosent.Oljeprisen i rødtBrent-oljen faller 0,8 prosent til 62,18 dollar fatet i dagens handel, men er opp fra rundt 61,90 dollar da Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen faller 1,5 prosent til 53,18 dollar fatet.Tall fra amerikanske energimyndigheter (EIA) viste i går en lagerbygging i råolje , riktignok mindre enn ventet.Samtidig er oljeproduksjonen fra USA fortsatt på rekordhøye 11,9 millioner fat per dag, noe som motvirker OPEC-kutt og effekten av USAs sanksjoner mot Venezuela.- EIA-rapporten var helt enkelt bullish for oljeprisene. Det store lagertrekket for destillater sikret av kommersielle oljelagre falt for andre uke på rad, denne gang med 3,4 millioner fat, sier PVM Oil Associates-strateg Tamas Varga til Reuters.Knalltall fra DNOPå Oslo Børs falt Equinor 0,8 prosent til 195,10 kroner, mens Aker BP endte opp 0,1 prosent 283,20 kroner - begge etter kvartalstall onsdag.Fearnley Securities-analytiker Trond Omdal har svart på Equinor-tallene med å jekke opp sitt kursmål for aksjen fra 235 til 245 kroner.Ifølge en annen analyse Hegnar.no har fått tilgang til, har analytiker Anders Holte i Kepler Cheuvreux gjort Aker BP til meglerhusets «top pick» i olje.DNO la frem sine tall i dag, og de knuste analytikernes forventninger . Markedet reagerte med å sende aksjen opp 0,2 prosent til 16,94 kroner.En hel rekke tungvektere la frem tall i morges, og blant disse finner vi også TGS, som falt 1,2 prosent til 251,20 kroner etter å ha levert omtrent som ventet.Ellers i oljeservice merker vi oss at PGS trakk ned 3,4 prosent til 19,81 kroner, mens Subsea 7 gikk tilbake 2,0 prosent til 94,60 kroner.Alle dagens tallfremleggere her.Saftig Hydro-smellVolumlisten toppes suverent av Norsk Hydro, som ble straffet hardt etter å ha lagt frem skuffende tall for 4. kvartal.Aksjen endte ned 5,6 prosent til 36,24 kroner. - Svake tall, og Alunorte forblir usikker med tanke på oppstart, sier analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities til Hegnar.no.Analytiker Truls Engene i SEB gjør det klart at både han og konsensus vil kutte estimatene etter «veldig svake tall for 4. kvartal».Ole-Andreas Krohn i DNB Markets peker videre på at Hydro la frem et utbytteforslag i underkant av markedets forventninger.Norwegian fikk kjeftNorwegian utmerket seg også negativt, og ble straffet med et kursfall på 11,9 prosent 112,50 kroner. Ingen aksjer falt mer i dag.Flyselskapet la frem et tap på over tre milliarder kroner , men opplyste på presentasjonen at selskapet har signert en joint venture-avtale med et «sterkt asiatisk selskap».- Har de noe å meddele, får de sende ut pressemelding, ikke selektivt informere noen journalister . Hvis ikke får de holde kjeft. Det virker jo mest som de ønsker å prate opp kursen forut for fastsettelsen av emisjonskursen, sier forvalter Jan Petter Sissener til Hegnar.no. På den negative siden merker vi oss også Nel på minus 6,8 prosent til 5,31 kroner og Yara på minus 2,0 prosent til 347 kroner i forkant av morgendagens kvartalstall.DNB-byks og lakserallyPå den positive siden kommer vi ikke utenom DNB, som steg 1,4 prosent til 156 kroner etter dagens kvartalstall og melding om rekordutbytte.Vi tar også med at Mowi (tidligere Marine Harvest) spratt opp 1,9 prosent til 191,45 kroner.Intrafish viser ifølge TDN Direkt til at ABG Sundal Collier har sluppet en ny sektorrapport på oppdrett , der Mowi oppgraderes fra hold til kjøp.Flere andre lakseaksjer jekkes opp, og Bakkafrost og Grieg Seafood steg hhv. 4,4 prosent til 456 kroner og 2,9 prosent til 112 kroner.Lerøy Seafood og SalMar la på seg hhv. 2,2 prosent til 70,10 kroner og 1,5 prosent til 447,60 kroner.Ga gass etter tallI toppen av taperlisten kom Philly Shipyard nevnte Norwegian og Nel, med et kursfall på 6,7 prosent til 28 kroner etter kvartalstall .Siem Offshore trakk ned 5,7 prosent til 1,49 kroner, mens Seadrill-dominerte Archer gikk tilbake med 5,4 prosent til 4,73 kroner.Vinnerlisten toppes av Merkur Market-duoen Target EveryOne og Sino Agro Food, opp hhv. 27,2 prosent til 1,85 kroner og 19,9 prosent til 1,75 kroner.Awilco Drilling markerte seg med en oppgang på 13,4 prosent til 33 kroner.Protector Forsikring og Incus Investor klatret hhv. 8,8 prosent til 54,30 kroner og 9,7 prosent til 79 øre.Vi tar også med at Avance Gas steg 4,4 prosent til 14,10 kroner etter tall , og at Apptix steg 3,6 prosent til 80 øre etter at Ketil Skorstad kjøpte seg opp.