Nye handelsmøter drev utviklingen på Wall Street

Richard Drew

Nye handelssamtaler mellom USA og Kina ble initiert i Beijing mandag. Investeringsbank gjør det største oppkjøpet siden finanskrisen, mens dagens taper er i kraftig Fortnite-trøbbel.

Utviklingen på Wall Street var relativt flat mandag. Dow Jones falt 0,21 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite steg med henholdsvis 0,07 og 0,13 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at investorene overveier sannsynligheten for at partene i handelskrigen vil komme til enighet. Fristen utløper 1. mars.- Markedet venter på informasjon om handelskrigen og de geopolitiske problemene som fortsatt er der. Vi er på et punkt der vi venter og overveier sannsynligheten for at det skal bli en handelsavtale, sa Brent Schutte, sjefsstrateg hos Northwestern Mutual Wealth Management, til CNBC.Mandag ble det holdt innledende møter mellom partene i handelskrigen - USA og Kina – før et toppmøte vil bli holdt torsdag og fredag denne uken.Det har vært mye frem og tilbake hva gjelder utviklingen mellom partene. Donald Trump har ved flere anledninger uttrykt optimisme på Twitter.Axios rapporterte søndag at Trump-administrasjonen så på Trumps golfklubb i Florida, Mar-a-Lago, som et mulig sted for et møte mellom de to verdenslederne for å konkludere handelskrigen.Et slikt møte skal ifølge Axios foregå midt i mars.Det ser dermed dårlig ut for at partene skal komme til enighet før fristen utløper i starten av mars. Ifølge flere kilder skal det heller ikke være sannsynlig at dette skjer i forbindelse med møtene i Beijing denne uken.Hvis ingen avtale er på plass innen 1. mars, vil USA øke tollavgiftene fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer.Ifølge CNBC kan fristen bli utvidet. Nyhetsbyrået siterer kilder fra Trump-administrasjonen.Forrige uke uttalte Larry Kudlow, økonomisk rådgiver i Det hvite hus, at det fortsatt var «betydelig avstand» mellom partene.Dow Jones endte dagen på 25.053,11 poeng, ned 0,21 prosent.15 av de 30 aksjene i indeksen steg.UnitedHealth Group var blant taperne og falt 1,82 prosent.Walt Disney var også blant dagens tapere og trakk seg tilbake 1,86 prosent.Selskapet presenterte tall i forrige uke der forventningene ble knust med et resultat per aksje på 1,84 dollar, mot ventet 1,55 dollar og 1,89 dollar per aksje ved samme korsvei året før.Walt Disney satser hardt på strømningstjenester og ønsker å ta opp kampen med Netflix, Amazon og HBO.Mandag kom det frem at Disney har inngått en avtale med Hulu, en strømningstjeneste som eies av flere av de største underholdningsgigantene, om å sende fire animasjonsserier basert på Marvel-karakterer.Pfizer var også blant taperne etter at et datterselskap i Japan måtte tilbakekalle flere hundretusen tabletter av Amvalo, et medikament mot høyt blodtrykk.Aksjen endte ned 1,30 prosent.På toppen av vinnerlisten endte Nike som la på seg 1,60 prosent uten de store nyhetene.S&P 500 endte dagen på 2.709,80 poeng, opp 0,07 prosent.Mandag ble det klart at Morgan Stanley kjøper opp Solium Capital for omtrentlig 900 millioner dollar.Oppkjøpet er det største som investeringsbanken har gjort siden finanskrisen.Transaksjonen vil bli gjennomført «all cash», og investeringsbanken vil betale 19,15 kanadiske dollar per aksje for Solium.Solium Capital er et kanadisk selskap med kjernevirksomhet innen skybasert opsjons- og kompensasjonsprogrammer, finansiell rapportering og complience.Morgan Stanley-aksjen endte dagen ned 0,92 prosent.Bank of America og Citigroup trakk seg tilbake med henholdsvis 0,39 og 0,66 prosent.General Electric steg 2,14 prosent.Nasdaq Composite endte dagen på 7.307,90 poeng, opp 0,13 prosent.Tesla hadde en god dag på børs etter at Canaccord Genuity oppgraderte selskapet fra hold til kjøp. Kursmålet økes kraftig fra 330 dollar til 350 dollar.Aksjen steg 2,30 prosent.Ifølge Bloomberg skal Activision Blizzard annonsere at de vil kutte flere hundre jobber tirsdag. Selskapet, som blant annet står bak Call of Duty-serien, sliter med sviktende salg, ifølge nyhetsbyrået.De tradisjonelle spillselskapene har fått kjenne på tøff konkurranse fra Fortnite som har tatt spillmarkedet med storm.AB-aksjen falt så mye som 7,60 prosent på nyheten.Apple steg 1,26 prosent mandag på tross av at selskapet så en 19,9 prosent nedgang i smarttelefon-forsendelser i Kina i fjerde kvartal, ifølge South China Morning Post.Snap trakk seg tilbake 1,21 prosent.Facebook falt 0,92 prosent.Alphabet endte dagen flatt.Netflix falt tilbake 0,53 prosent.Amazon opplevde heller ikke de store utslagene og trakk seg tilbake med uinteressante 0,18 prosent.Twitters markedsverdi steg med 0,63 prosent.NVIDIA endte ned 1,16 prosent etter at Bernstein nedgraderte chip-produsenten til nøytral fra overvekt. Bernstein begrunner dette med kutt i guidingen og at aksjen ikke har store muligheter til å gi meravkastning.Microsoft falt 0,40 prosent.Les mer: Slik går det med oljeprisen Les mer: Rentene klatrerVIX-indeksen steg 1,59 prosent til 15,97 poeng.Gullprisen endte ned 0,51 prosent til 1.311,80 dollar per troy unse.


Les også