Ocean Yield: Fortsatt for tidlig med rigg-investeringer

Offshore-rigger er fortsatt ikke et prioritert område for Kjell Inge Røkkes skipseiende selskap Ocean Yield. På lengre sikt kan det imidlertid bli det, ifølge toppsjefen.

John Fredriksen har Ship Finance, mens Kjell Inge Røkke har Ocean Yield.Begge er såkalte skipseiende selskaper og likhetene er store, men til forskjell fra Ship Finance har ikke Ocean Yield rigger i flåten sin. Ennå.- Vi har følt det er for tidlig å investere i borerigger for et selskap med vår forretningsmodell, og det har derfor så langt ikke vært et prioritert område, uttalte konsernsjef Lars Solbakken i et intervju med Hegnar.no april i fjor. Han utelukket ikke at rigginvesteringer kan bli aktuelt i fremtiden, men understreket at flere ting må stemme dersom det skal skje.- Vi har ikke totalt utelukket det hvis det er snakk om veldig lange kontrakter med veldig solide motparter, men det er ikke et område vi har sett på, sa han.I forbindelse med onsdagens kvartalspresentasjon, gjentar han omtrent ordrett det samme budskapet til TDN Direkt. - Dette er ikke et prioritert område ennå, men vil nok være det på lengre sikt. Slik det er nå føler vi det er for tidlig for oss, sier han til nyhetsbyrået. Les også: Kjempesmell for riggselskap med Stordalen, Sissener og Tvenge på laget


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker