Olav Nils Sunde «back in the air»: Laster opp i Norwegian

Skipsreder og investor Olav Nils Sunde etablerte det første norske lavpris-flyselskapet for 21 år siden. Nå er han tilbake i luften.

Skipsreder og Color Line-eier Olav Nils Sunde har dukket opp blant de 30 største aksjonærene i flyselskapet Norwegian, viser en fersk aksjonæroversikt.Det familieeide investeringsselskapet O.N. Sunde A/S som ledes av sønnen Alexander Sunde er, med sine 200.000 aksjer, blitt flyselskapets 23. største aksjonær.Aksjeposten har en verdi på rundt 26,5 millioner kroner. Norges førsteSunde-familien er ikke ukjent med investeringer i flyselskaper som opererer i lavprissegmentet.For 21 år siden, etter åpningen av Oslo Lufthavn Gardermoen, etablerte Sunde og Color Group Norges første lavprisselskap.Flyselskapet med navnet Color Air opererte med daglige flyvninger fra Gardermoen til Trondheim, Bergen, Ålesund og London, samt en ukentlig rundtur til Alicante.Etter 13 måneder med store tap, var det imidlertid slutt for selskapet etter å ha utkjempet en heftig priskrig mot Braathens og SAS. Tapet for selskapet som hadde en innleid flåte på tre Boeing 737-300, er tidligere anslått til rundt 400 millioner kroner. - I etterpåklokskapens lys kan jeg i dag si: Vi skulle aldri ha startet Color Air, uttalte Sunde til NTB etter at konkursen var et faktum. Gjør som FredriksenMed forrige ukes aksjekjøp, slår Sunde-familien følge med annen velkjent, norsk skipsreder.John Fredriksen har stilt en betydelig garanti for en tegningsrettsemisjon som Norwegian varslet i forrige uke.Etter det Finansavisen erfarer, skal Fredriksen - gjennom Sterna Finance - stille med rundt 800 millioner kroner i garantikonsortiet.Emisjonen er på totalt tre milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også