Oljeaksjer i tet på Oslo Børs

Hovedindeksen står i skrivende stund (kl. 13.00) i 849,96, opp 1,31 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.828 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag ved lunsjtider opp 0,27 prosent til 62,68 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,59 prosent til 54,88 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,57 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Analytikere sier ifølge TDN Direkt at de amerikanske sanksjonene mot Venezuela har fokusert markedsoppmerksomheten mot et strammere globalt tilbud. - Nye amerikanske sanksjoner mot landet kan føre til et fall i globalt tilbud på 0,5-1,0 prosent, sier analytiker i Commonwealth Bank of Australia, Vivak Dhar.Russlands energiminister Alexander Novak uttalte mandag at landet har fullt ut overholdt produksjonskuttene de har sluttet seg til, og at produksjonen falt med 47.000 fat per dag i januar fra oktober-nivået.Equinor klatrer 2,26 prosent til 199,15 kroner, mens DNO styrkes 1,99 prosent til 16,93 kroner.Aker BPAker BP meldte mandag om funn på leteprospektet «Froskelår» . Analytiker Trond Omdal i Fearnley Securities ser ifølge en fersk oppdatering et NAV-potensial (net asset value) på 3-10 kroner per aksje fra funnet.«Kapitalmarkedsdag-oppdateringen og pre-lansering av produksjon ga lite rom for overraskelser i 4. kvartal 2018», heter det fra Omdal.«Ser vi videre inn i de 12-18 neste månedene, forventer vi verdiskapning fra økt produksjon (Sverdrup) og suksessrik modning av ressurser».Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen og opererer med et kursmål på 360 kroner per aksje.Aker BP er opp 2,27 prosent til 289,00 kroner.TGS-NopecNordea Markets oppjusterer kursmålet på TGS-Nopec-aksjen fra 250 til 300 kroner, melder TDN Direkt.Meglerhuset gjentar samtidig sin kjøpsanbefaling på aksjen.TGS-Nopec klatrer 2,88 prosent til 257,60 kroner, og er så langt den femte mest omsatte aksjen på Oslo Børs.Nordic SemiconductorNordic Semiconductor la frem en syvdobling av underskuddet i 4. kvartal . Selskapet presenterte en omsetning og bruttomarginer på linje med konsensus og DNB-estimater, men DNB Markets spådde før børsåpning likevel kursfall for selskapet.Nordic Semiconductor guidet nemlig en omsetning for 1. kvartal på 50-55 millioner dollar, mens konsensus forventet inntekter på 60 millioner dollar.- I kombinasjon med at selskapet tar ned de mer langsiktige vekstmålene for Bluetooth LE-virksomheten fra en takt på 30-40 til 20-30 prosent, vil denne guidingen kunne tynge aksjen ved åpning i dag, skriver DNB i en rapport.Aksjen faller hele 8,35 prosent til 26,90 kroner.ProsafeOgså Prosafe la frem røde tall for 4. kvartal , med et resultat etter skatt på minus 25,8 millioner dollar, mot 40,0 millioner dollar i samme periode året før. Resultat per aksje ble minus 0,32 dollar, mot 0,56 dollar ved samme korsvei i fjor.Aksjen er ned 9,11 prosent til 14,96 kroner.NorwegianNorwegian Air Shuttle-datter Arctic Aviation Assets melder tirsdag morgen at de har inngått en avtale om salg av to Airbus 320neo-fly .Transaksjonen forventes å øke selskapet likviditet med 26 millioner dollar etter gjeldsavdrag, og er i tråd med Norwegians strategi og endrede fokus fra vekst til lønnsomhet.Norwegian-aksjen faller 2,85 prosent til 124,60 kroner.InterOilInterOil melder om at produksjonen p å Vikingo-brønnen er gjenåpnet.Brønnen har vært stengt som følge av vedlikehold på en del av den nordlige ruten som fører til brønnen, som er sterkt påvirket av tunge lastebiler under regnsesongen. Selskapet melder også at det har kommet til enighet med landeierne om en alternativ rute til brønnen, som øker forholdene og og en mer stabil produksjon. Aksjen klatret 19,43 prosent ved børsåpningen, og ved lunsjtider er aksjen opp hele 31,21 prosent til 4,12 kroner.


Les også