Opptur for seismikkyndling- oljeaksje skjøt fart etter knalltall

Oslo Børs både åpnet og stengte dagen i positivt terreng mandag. Ved børsslutt står hovedindeksen i 836,27, opp 0,61 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.258 millioner kroner. Resultatrapporteringen fortsetter med fremleggelsen av tall for 4. kvartal fra i overkant av 50 selskap i det norske markedet denne uken. Etter en relativt sett roligere start mandag, tar tettheten seg opp med tall fra blant annet XXL og Elkem.OljeprisenBrent-oljen er ned 1,0 prosent til 61,52 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,6 prosent til 51,85 dollar fatet.Markedsaktører har ifølge TDN Direkt pekt på den seneste riggtellingen fra Baker Hughes som viste en oppgang på syv aktive oljerigger i USA forrige uke. Commerzbank mener dette ikke bør overtolkes ettersom boreaktiviteten falt til sitt laveste nivå siden mai 2018 uken før.- Boreaktiviteten har vært opp og ned i fire uker nå, og nedgangen har vært markert brattere enn oppgangen. Boreaktiviteten er for øyeblikket på en nedgående trend, noe som argumenterer imot en økning i amerikanske oljeproduksjon, skriver Commerzbank, ifølge nyhetsbyrået. DNB Markets mener nå effekten av det markante oljeprisfallet i fjerde kvartal har startet å påvirke den ukentlige riggtellingen, men at korrelasjonen til oljeprisen indikerer mer nedsiderisiko mot riggtellingen de neste ukene.På Oslo Børs steg Equinor 0,4 prosent til 193,85 kroner, mens DNO er opp 5,3 prosent til 17,56 kroner etter nye knalltall .DNO hadde ved utgangen av 2018 1P CWI-reserver (company working interest) på 240 millioner fat oljeekvivalenter, uendret fra samme tidspunkt året justert for produksjon og tekniske revisjoner, går det frem av selskapets årlige reserve- og ressursrapport.Aker BP falt 1,0 prosent til 269,40 kroner, samme dag som aksjen i dag går eksklusive utbytte.SeismikkABG Sundal Collier anbefaler kjøp og oppjusterer kursmålet på Spectrum-aksjen til 65 kroner fra tidligere 55 kroner per aksje, ifølge TDN Direkt.Det betyr at meglerhuset ser en oppside på nær 37 prosent fra dagens nivåer. Det var med på å sende aksjen opp 5,1 prosent til 47,30 kroner. Dermed fortsetter oppturen etter at selskapet fredag la frem sine kvartalstall .Det har også vært flere nyheter innenfor seismikk mandag. CGG og TGS annonserte Greater Castberg TopSeis-undersøkelsen i Barentshavet, som omfatter et område på 5.000 kvadratkilometer. TGS endte opp 1,2 prosent til 244,60 kroner. PGS på sin side steg 0,5 prosent til 18,95 kroner.YaraMinisterio Publico Federal (MPF) i Brasil ber retten avvise Hydro Alunortes anklage mot forskeren Marcelo de Oliveria Lima, skriver TDN Direkt. Lima har hatt i oppdrag å vurdere miljøskader og risiko for menneskers helse på grunn av utslippet fra Alunorte.Hydro mener Lima uttrykte sine personlige meninger om utfallet av hendelsen ved Alunorte i intervjuer med pressen, og at disse uttalelsene var ærekrenkende for selskapet, skriver nyhetsbyrået.Klagen fra MPF ble sendt til den føderale rettsinstansen i Belém, Pará, torsdag 7. februar, opplyses det.Yara falt 0,8 prosent til 332,20 kroner. Nordea Markets nedjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på Yara International til 400 kroner fra 440, skriver TDN Direkt.Meglerhuset mener selskapet har sterke markedsutsikter, men nedjusterer kursmålet som følge av at Kinas gjødseleksport var høyere enn ventet i siste halvdel av 2018, med lavere priser enn ventetNorwegian-smellNorwegian-aksjen falt mandag 0,6 prosent til 107,00 kroner. HSBC har nedgradert sin anbefaling på aksjen til reduser fra hold, ifølge TDN DirektMeglerhuset nedjusterer kursmålet til 80 kroner per aksje fra tidligere 140 kroner, opplyses det.Etter stengetid fredag ble det også kjent at storaksjonæren Ferd har solgt seg ut av selskapet .Gaming InnovationGaming Innovation toppet lenge taperlisten etter mandag. Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 16,6 millioner euro i 4. kvartal 2018, mot pluss 2,8 millioner euro i samme periode året før.Selskapet har samtidig søkt om notering på Nasdaq Stockholm, hvor planen er børsnotering i mars 2019. Aksjen falt 5,3 prosent til 18,00 kroner. Topp og bunn Vinnerlisten toppes av to aksjer fra Merkur Market, Kolibri Kapital og Induct. Duoen endte opp 16,7 og 16,1 prosent, til 15,00 og 4,90 kroner.InterOil Exploration steg 12,6 prosent til 5,63 kroner, mens Avocet Mining steg 11,1 prosent til 2,00 kroner. I motsatt ende finner vi Merkur Market-noterte Epic Gas. Aksjen falt 10,9 prosent til 9,00 kroner. Incus Investor og EMGS falt 10,9 og 6,8 prosent, til 0,75 og 1,29 kroner.


Les også