Pareto hever kursmålet på to tungvektere

Parto Securities løfter sine kursmål på Equinor og Aker BP.

Pareto Securities oppgrader sin anbefaling på Equinor fra selg til kjøp, melder TDN Direkt.De oppjusterer samtidig kursmålet på aksjen fra 170 til 240 kroner.Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at risiko/avkastnings-bildet har endret seg for selskapet, drevet av deres forventning om en videre oljeprisøkning mot 80 dollar pr fat senere i år, som, dersom det slår til, vil tillate Equinor å høst fordelene av en lavere kostnadsbase og fri kontantstrøm over de neste årene.Kursmålet oppjusteres da Pareto, med sin forventning om en langsiktig brent-pris på 70 dollar pr fat, estimerer en fri kontantstrømsavkastning på åtte prosent for Equinor i perioden 2019-2021.Meglerhuset oppjusterer også kursmålet på Aker BP fra 300 til 370 kroner, og gjentar sin kjøpsanbefaling, ifølge TDN Direkt. Pareto fremholder aksjen som et av sine toppvalg, og skriver at «Aker BPs høykvalitetsportefølje og sterke balanse kan opprettholde de imponerende utbyttene ned til en brent-pris på 50 dollar pr fat, som trolig er over markedsforventningene».Equinor endte fredag på 196,35 kroner, mens Aker BP steg til 298,60 kroner.