Pareto Securities spår høye laksepriser

To triggere vil holde prisene høye fremover, mener meglerhuset.

- Vi venter at lakseprisen for neste uke vil være rundt 69 kroner/kilo. Dette er 0,2 kroner/kilo lavere enn tilsvarende uke forrige år, men opp 3 kroner (fem prosent) fra nivået vi venter prisene på denne uken vil ende på, skriver Pareto Securities i en oppdatering torsdag.Eksportvolumene fra Norge var 23.662 tonn forrige uke, ni prosent høyere enn tilsvarende uke i fjor. Hittil i år, er det norske eksportvolumet opp 2,0 prosent YoY mens eksportprisen i euro er opp 4,8 prosent. - Det er ikke uvanlig at lakseprisen stiger på denne tiden av året, det samme skjedde i fjor. Grunnen er at temperaturene i sjøen er lave på denne tiden av året, det gjør at laksen vokser saktere og det blir mindre laks å slakte, sier Carl-Emil Kjølås Johannessen til Hegnar.no og legger til. - Da er det ofte noen slakterier som stenger ned, Nordlaks har blant annet meldt dette, og da blir det mindre volumer å selge. Dette fører igjen til at prisene stiger, og dette har ingenting med det rallyet man pleier å ha før jul. Rundt jul var prisene oppe i 65 kroner på maks.- Vi tror prisene skal holde seg høye fremover, både på grunn av lavere volumer og fordi etterspørselen pleier å øke når man nærmer seg påske, forklarer Kjølås. Pareto har kjøpsanbefaling på samtlige av lakseaksjene på Oslo Børs, med unntak av SalMar, hvor meglerhuset har en hold-anbefaling. Størst potensiell oppside mener Kjølås er i Lerøy Seafood (kursmål 85 kroner), hvor aksjen spås opp 32 prosent.Grieg Seafood og The Scottish Salmon Company representerer en oppside på 25 og 23 prosent. Kursmålene er her 140 og 20 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også