Rentene klatrer på handelsoptimisme

Både de lange og de korte rentene stiger mandag.

Rentene stiger på nye handelsmøter mellom USA og Kina.Mandag ble det holdt forberedende møter mellom handelsrepresentanter fra USA og Kina.Visehandelsrepresentant Jeffrey Gerrish skal lede den amerikanske gruppen, før han får med seg finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer når hovedforhandlingene finner sted torsdag og fredag.Den kinesiske delegasjonen ledes av visestatsminister Liu He. Også Yi Gang, Kinas sentralbanksjef, deltar.Verken USA eller Kina har offisielt bekreftet at samtalene er i gang.Hvis ingen avtale er på plass innen 1. mars, vil USA øke tollavgiftene fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer.2-åringen stiger 2,4 basispunkter til 2,488 prosent.10-åringen legger på seg 3,2 basispunkter til 2,663 prosent.30-åringen yielder 2,998 prosent, opp 2,3 basispunkter.Rentekurven er fortsatt invertert. Både 2, 3, 4 og 5-åringen gir lavere avkastning enn hva en amerikansk statsobligasjon med ett års durasjon gjør.Den mest anvendte proxyen, differansen mellom 10-åringen og 2-åringen, holder seg dog positiv på 17,5 basispunkter.