Russisk gladnyhet for Bakkafrost

Aksjen hopper.

Aliøki - Funningsfjørður A-71. Foto: Bakkafrost HeinesenMyndir
Børs

Det russiske mattilsynet, Rosselkhoznadzor, har opphevet restriksjonene på fisk fra Bakkafrosts anlegg på Glyvrar på Færøyene, opplyses det i en børsmelding fra fredag kveld.Selskapet kan dermed umiddelbart oppta eksporten til Russland herfra, opplyses detRestriksjonene på selskapet ble innført i november i fjor, etter bakteriefunn i en prøve av avkutt importert til Russland. Nedstengingen fikk konsekvenser i form av reduserte importvolumer og hadde negative konsekvenser for selskapets fjerde kvartal.Bakkafrost-aksjen er i skrivende stund opp 7,7 prosent til 458,4 kroner. Pareto-analytikere Carl-Emil Kjølås Johannessen og Gard Aarvik skriver i en oppdatering at de forventer å oppjustere estimatene til Bakkafrost med 3%, etter at restriksjonene ble løftet tidligere enn ventet. Pareto Securities har kjøp-anbefaling og kursmål på 480 kroner for Bakkafrost-aksjen.

bakkafrost
Nyheter
Børs