SalMar tar nytt jafs av islandsk oppdrettsselskap

SalMar, som torsdag morgen har lagt frem solide tall for 4. kvartal , kjøper seg nå opp i det islandske oppdrettsselskapet Arnarlax, opplyses det i en melding.Selskapet har inngått en avtale om kjøp av 3.268.670 Arnarlax-aksjer, til en kurs på 55 kroner per aksje.SalMar eier fra før 41,95 prosent av aksjene i selskapet, og øker dermed eierandelen til 54,23 prosent.Arnarlax er ifølge meldingen største oppdretter og produsent av laks på Island gjennom sitt heleide datterselskap Arnarlax Hf.SalMar vil som følge av transaksjonen fremsette et tilbud om kjøp av de gjenværende 12.181.761 aksjene i selskapet til cirka 55,50 kroner per aksje.Styreleder i Arnarlax, Kjartan Olafsson, har ifølge meldingen bekreftet at han ønsker å være med videre som eier i Arnarlax og vil dermed ikke selge aksjer som svar på tilbudet.Styret i SalMar foreslår et utbytte på 23 kroner per aksje for 2018.Les hele meldingen her.


Les også