Scatec ikke bekymret for reforhandlinger i Sør-Afrika

Aksjen faller på børs.

Ministeren for statlige virksomheter i Sør-Afrika, Pravin Gordhan, vil reforhandle kontraktene fra landets to første runder med støtte til fornybar energi, skriver den sørafrikanske avisen Business Day.Solenergiselskapet Scatec Solar som opererer i landet, er ikke bekymret ifølge TDN Direkt.I en melding til nyhetsbyrået skriver selskapet at det har registrert medieoppslag med uttalelser fra en minister som signaliserer ønske om reforhandling av kraftavtaler. Selskapet tror imidlertid ikke at myndighetene vil opptre på en måte "som kan skade investeringsviljen". -Fornybarprogrammet i Sør-Afrika har i mange år vært sett på som en stor suksess (både nasjonalt og internasjonalt) og myndighetene har signalisert en klar ambisjon om å øke investeringene i fornybar energi gjennom en videreføring av dette programmet. Det ventes i den forbindelse at en ny anbudskonkurranse vil annonseres senere i 2019. Vi ser det derfor som usannsynlig at myndighetene skulle ønske å agere på en måte som kan skade investorsentiment inn mot Sør-Afrika generelt, eller mer spesifikt interessen for å etablere ny fornybarkapasitet i årene som kommer. Verdensbanken og andre sentrale institusjoner er dessuten tett involvert i programmet og det gjør oss trygge på at myndighetene vil agere rasjonelt, skriver kommunikasjonssjef Ingrid Aarsnes i Scatec Solar til TDN Direkt. I skrivende stund faller Scatec Solar aksjen 0,7 prosent på Oslo Børs. Det siste året er aksjen opp om lag 90 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også