Ser saftig oppside i Fredriksen-rederi

Guidingen overrasket positivt

John Fredriksens tankrederi Frontline la i dag frem tall for fjorårets fjerde kvartal. Rederiet fikk en helomvending i resultatene sammenlignet med fjerde kvartal året før. Det skyldes hovedsakelig at rederiet i fjerde kvartal 2017 foretok nedskrivinger av skip og goodwill på til sammen 255 millioner dollar.I rapporten skriver Frontline at i fjerde kvartal oppnådde rederiets VLCC-er en inntjening på 28.400 dollar per dag. I første kvartal estimerer Frontline at ratene i snitt vil ligge på 41.300 dollar, og opplyser at 84 prosent av spotdagene for VLCC-ene er booket. Ratene er dermed langt over den estimerte cash break-even raten på 24.400 dollar per dag for VLCC-er. Til sammenligning har konkurrentene DHT Holdings og Euronav i samme periode booket henholdsvis 67 prosent til 37.200 dollar per dag og 43 prosent til 41.000 dollar per dag. Ifølge flere analytikere var den positive guidingen for første kvartal det viktigste for aksjen.-Frontline leverte litt over forventingene i fjerde kvartal. Viktigere for aksjen er nok en sterk rateoppnåelse for første kvartal der 84% av VLCCene har seilt inn $41,000 per dag, noe som var høyere enn ventet, sier Frode Mørkedal i Clarksons Platou Securities til Hegnar.noForventer positive estimatendringerMørkedal sier videre at det ligger an til positive estimatjusteringer for Frontline-aksjen.-Legger man inn dagens spot-rater for resten av kvartalet, så indikerer det at EBITDA i første kvartal kan bli nærmere $110m mot dagens gjennomsnittlig forventing i markedet på $82m. Med andre ord ligger det an til positive estimatjusteringer. Selskapets ledelse er generelt optimistiske til framtidsutsiktene og poengterer at dagens rater er på en stigende trend mot normalt nedadgående trend sesongmessig. Ratene er drevet opp av flere skipninger fra USA på lengre distanser, sier han.Også analytiker Marius Furuly i Carnegie forventer betydelige estimatendringer etter dagens rapport.-Selskapet oppnådde 20 prosent lavere spotrater for VLCC-ene enn forventet i fjerde kvartal, men de sterke fraktratene i slutten av november og desember er tilsynelatende overført til første kvartal. Guidingen for første kvartal innebærer at våre og konsensusestimatene for inntjening per aksje i 2019 kan økes med så mye som 50 prosent, skriver Furuly i en fersk oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Kjøp og kjøpBåde Furuly i Carnegie og Mørkedal i Clarksons Platou har kjøpsanbefaling på Frontline-aksjen.Mørkedal og Clarksons Platou har et kursmål på 77 kroner for aksjen. I skrivende stund er aksjen opp 2,5 prosent til 54,25 kroner, og Mørkedal ser dermed en oppside på rundt 42 prosent for aksjen.Den siste måneden er Frontline-aksjen opp rundt 18 prosent.