Eivind Yggeseth

Sissener har kvittet seg med halvparten av aksjene på få måneder

Jan Petter Sisseners Canopus fortsetter å selge seg ned i ABG Sundal Collier. Ferske aksjonærlister viser at han har kvittet seg med ytterligere 500.000 aksjer.Sissener Canopus er nå oppført med fire millioner aksjer, noe som gir en eierandel på 0,85 prosent.Forvalteren har jevnt og trutt solgt seg ned i løpet av de siste månedene. I begynnelsen av november 2018 satt Sissener på ni millioner aksjer i ABG Sundal Collier, hvilket representerte en eierandel på 1,91 prosent.- Vi var veldig usikre på resultatene og solgte i forkant, Det er dog en god stund siden siste salg, sier Sissener til Hegnar.no.- Ifølge aksjonærlistene fra Oslo Børs solgte dere 500.000 aksjer i løpet av forrige uke.- 14. februar var siste salg, til kurs 4,325 kroner, sier Sissener, og viser til at det kan ta noen dager før transaksjonene registreres. I skrivende stund omsettes aksjen for 4,17 kroner, opp 1,58 prosent. Det betyr at aksjen er ned 9,54 prosent den siste måneden mens den har falt 8,35 prosent hittil i år.13. februar la meglerhuset frem sine kvartalstall. Da ble det kjent at inntektene falt med hele 27 prosent i 4. kvartal fra samme kvartal året før, til 294 millioner kroner.Resultatet etter skatt beløp seg til 48 millioner kroner, etter en nedgang på nesten 50 prosent fra 90 millioner kroner i samme periode året før. - Markedsforholdene, som reflekterte frykt for en resesjon, investorbekymringer knyttet til sannsynlige rentehevinger fra Federal Reserve, risikoen for en global handelskrig og usikkerhet knyttet til Brexit, stengte markedet for primærtransaksjoner, slo konsernsjef Knut Brundtland fast i meglerhusets fjerdekvartalsrapport.Da Hegnar.no intervjuet ABG-sjefen i midten av desember var han svært offensiv tross de urolige markedsforholdene. - Det har vært vanskeligere å gjøre dealer, men vi får det til, sa han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også