Sjefstrateg: Et mulig stemningsskifte

Negative signaler fra USA.

Wall Street åpnet rett ned torsdag etter at den kjempeviktige detaljhandelen skuffet stort .Og Oslo Børs fulgte i samme spor .- Dette tallet var fryktelig. Den amerikanske forbrukeren bærer verdensøkonomien på sine skuldre. Etter å ha sett dagens tall, får vi endelig håpe at dette var et blaff, og at rekylen i aksjer i januar/hittil i år vil blåse nytt liv i privat forbruk, skriver investeringsdirektør Peter Bockvar hos Bleakley Advisory Group ifølge CNBC i et notat.Stemningsskifte?Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management lar seg også overraske over det største fallet i amerikansk detaljhandelsvekst siden 2009.- Tallene er betydelig svakere enn forventet, og uten åpenbar forklaring på den negative utviklingen. Government shutdown skulle ha påvirket januar-tallene, og ikke desember. Dagens tall sammenfaller med den kraftige svekkelsen i forventningsindeksen for forbrukertillit, og kan reflektere et stemningsskifte blant amerikanske konsumenter, sier han i en kommentar til Hegnar.no.- Negativt signalAt jobless claims i USA kom inn høyere enn ventet, hjelper heller ikke på stemningen.- Jobless claims kan endre seg mye fra uke til uke, men fire ukers glidende gjennomsnitt viser nå en stigende trend, noe som også er et negativt signal dersom dette fortsetter, avslutter Lie.


Les også