- Skal ned på finanskrisenivå

Meglerhus slakter fremtidsutsiktene.

Det britiske meglerhuset HSBC skriver ned sine tilvekstprognoser for Sverige etter en svak innledning på året, skriver Dagens Industri.Banken spår at Riksbanken tvinges til å ta en mykere tone når inflasjonen faller.De mener den svenske kronen skal svekkes, og falle ned til finanskrisenivåer, ifølge Di.se.Tidligere denne uken skrev Finansavisen at den svenske kronen var ned 4,1 prosent mot euro, og ned 5,5 prosent mot dollar.Ifølge Finansavisen har ikke svenske kronen vært så svak mot dollar siden september 2016.Med den nye svekkelsen øker også spriket mot norske kroner ytterligere.Svenske kroner har i praksis svekket seg konsekvent siden Riksbanken hevet renten i desember.Omtrent like lenge har norske kroner styrket seg, selv om det har vært omtrent stillstand den siste uken.Resultatet er at norske kroner har styrket seg med 5,2 prosent mot svenske siden nyttår, skriver Finansavisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også