Slik går det med børsene i Asia

I de markedene som holder åpent, er det tirsdag blandet stemning.I Japan faller Nikkei 0,20 prosent, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 0,06 prosent.S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger hele 1,95 prosent. Ifølge Bloomberg News er dette den største oppgangen på mer enn to år.Årsaken er publiseringen av en rapport om landets største banker og selskaper innen finanssektoren, som ifølge Bloomberg viste seg å være langt mindre negativ enn ventet.I Kina er markedene er stengt hele uken som følge av kinesisk nyttår, mens Sør-Korea er stengt til og med onsdag. I Hong Kong er børsen stengt fra tirsdag til og med torsdag.VolatilitetDen rolige stemningen i de globale markedene har ifølge Bloomberg News nå utløst noen advarsler. HSBC Holdings mener at signaler tyder på mer volatilitet fremover, og mange peker ifølge nettstedet nå på at resultatrapportene ikke lenger slår estimatene slik de har gjort.- Denne rebounden kan etter min mening gi investorene en falsk følelse av sikkerhet. Konsensus er fortsatt for optimistisk til inntjeningen, sier adm. direktør i Taurus Wealth Advisors i Singapore, Rainer Michael Preiss, til Bloomberg.


Les også