Slik gikk det med børsene på Wall Street

Richard Drew

Det var små utslag på de amerikanske børsene fredag kveld.Dow Jones falt tilbake 0,25 prosent til 25.106,33, mens den bredere S&P 500-indeksen endte opp 0,07 prosent til 2.707,88. Teknologitunge Nasdaq klatret 0,14 prosent til 7.298,20.Ifølge CNBC var markedet preget bekymringer for handelsforhandlingene mellom USA og Kina og svakere økonomisk vekst.The Wall Street Journal rapporterte fredag at de to landene fortsatt ikke har satt sammen et utkast til saker de er enige og uenige om, til tross for at landenes deadline tidlig i mars nærmer seg. I tillegg uttalte Donald Trump torsdag at han ikke skal møte Kinas president Xi Jinping før den fristen.- Frykten for handelskrigen har krøpet tilbake i markedet, sier sjeføkonom i Spartan Capital Securities, Peter Cardillo, til CNBC.- Vi vil sannsynligvis se en mer defensiv situasjon frem til det er mer klarhet i handelsforhandlingene, påpeker han.Ifølge data fra FactSet forventes det at inntjeningen for 1. kvartal 2019 vil svekkes med 1 prosent. Om dette skjer vil det være det første resultatfallet fro selskapene på S&P 500 siden 2. kvartal 2016, da de falt 2,52 prosent.- De tekniske utsiktene for aksjer ser positive ut, selv om mange nå nærmer seg motstandsnivåer. Det ser ut til å være et moderat antall investorer som venter på en korreksjon, noe som vanligvis betyd at bølgedalene vil bli korte, skriver strategene i MRB Partner i en rapport, ifølge CNBC.