Solid børsoppgang i Japan og Kina

Stemningen på de asiatiske børsene er god mandag morgen.

De asitaiske børsene åpner uken solid opp, og er ifølge Bloomberg News nå på det høyeste nivået siden oktober.I Japan klatrer Nikkei 1,84 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp1,54 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 2,04 prosent, og CSI 300 styrkes 2,39 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 1,63 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,45 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,39 prosent, mens Straits Times i Singapore stiger 0,74 prosent.HandelskrigBakgrunnen for oppgangen er ifølge Bloomberg News positive tegn i den globale økonomien og handelsdiskusjonene mellom USA og Kina.De to partene gjennomførte i forrige uke et to dagers-møte i Beijing, og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer møtte president Xi Jinping og sa ifølge NTB da at forhandlerne hadde gjort framskritt .- Forhandlerne har nettopp returnert fra Kina, der samtalene har vært veldig produktive. Nå skal de møte meg i Mar-a-Lago for flere detaljer, skrev Trump i helgen på Twitter.Trump har tidligere truet med å øke tollsatsene på kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars om ikke USA og Kina er blitt enige om en avtale. Siden har han uttalt at han vurderer en utsettelse dersom landene ikke blir enige innen tidsfristen.- Med en svakere amerikansk økonomi, er motivasjonen til å få til en avtale på kort sikt høy fra begge sider, samtidig som de fortsatt diskuterer de mer strukturelle problemene som lurer i bakgrunnen, sier fondssjef i Antipodes Partners, Sunny Bangia, til Bloomberg News.