Solid løft for Asia-børsene

Børsene i Asia stiger etter nye handelsamtaler.

Sent mandag kveld ble det kjent at republikanerne og demokratene i Kongressen ble enige om en tentativ avtale om finansiering av grensesikkerhet. Det føderale statsapparatet var delvis stengt i 35 dager, frem til 25. januar da Persident Donald Trump krevde finansieringen av en mur langs grensen til Mexico. Det er fremdeles usikkerhet om Trump vil signere avtalen, han er angivelig ikke fornøyd, skriver Marketwatch.Trump sa tirsdag at han var åpen for å forlenge fristen dersom Washington og Beijing snart kan bli enige om en handelsavtale.Videre myknet Trump sin holdning til handelsstriden med Kina, og sa at han er åpen for å la tidsfristen bli utsatt, men «foretrekker det ikke». Han sa også Beijing «veldig gjerne vil bli enig om en avtale», og at han har «et stort team» i Kina som prøver å nå en beslutning.Dow Jones steg 1,48 prosent til 25.422,69 poeng. S&P 500 endte opp 1,28 prosent til 2.744,59 poeng. Nasdaq steg 1,46 prosent til 7.414,62 poeng.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 1,45 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,95 prosent.Shanghai Composite rykker frem 0,94 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,30 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,41 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,80 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 1,13 prosent.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 1,04 prosent til 63,07 dollar fatet, mens WTI-oljen faller stiger 1,00 prosent til 53,63 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,78 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.