Solid smell for oppdrettsselskap på børs

Norwegian fortsetter også nedturen

Det er svak nedgang på Oslo Børs ved lunsjtider tirsdag. I skrivende stund står hovedindeksen i 864,54 poeng, ned 0,20 prosent. Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for omtrent 1,4 milliarder kroner. Flere selskap har i dag lagt frem kvartalstall, og det gir utslag i aksjekursene. Oljeprisen er ned 0,17 prosent til 66,36 dollar per fat.Vi tar ellers med at Norwegian faller 4,4 prosent til 88,85 kroner, etter det i går ble kjent at tegningskursen i Norwegians fortrinnsemisjon foreslås til 33,00 kroner pr aksje.Les også: Norwegian - verdien av tegningsrettene og aksjen i markedet. BakkafrostOppdrettsselskapet Bakkafrost la i dag frem tall for fjerde kvartal 2018. Tallene var langt under forventingene. Etter skatt ble resultatet minus 6,62 millioner danske kroner i 4. kvartal 2018, mot minus 21,91 millioner danske kroner i samme periode året før. Det var på forhånd ventet et resultat på 228 millioner kroner, ifølge TDN Direkt. - Med kostnader i kvartalet rapportert som stabile ser det ut til at den lavere marginen er forårsaket av lavere realiserte priser enn ventet. Selskapet har historisk sett oppnådd en prispremie på sine produkter og usikkerheten nå fremover blir om lavere priser i forhold til forventningene er et midlertidig fenomen eller om prisene fremover blir mer varig redusert ned mot nivåene øvrige aktører oppnår, skriver DNB Markets i en rapport.Aksjen blir straffet med en nedgang på 10 prosent, på dagens desidert høyeste volum.BW OffshoreOljeserviceselskapet BW Offshore la også frem tall i dag. Selskapet nådde ikke opp til analytikernes spådommer for 4. kvartal.Aksjen faller 5,9 prosent på dagens tredje høyeste volum. Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie er likevel godt fornøyd med rapporten. - Litt svakere resultat i 4. kvartal skyldes realisert oljepris (=timing på salg/skiping). Mye viktigere at reservene på Dussafu justeres opp, og med videre oppside på leting, skriver han i en e-post til Hegnar.no.Golden OceanDet John Fredriksen dominerte tørrbulkrederiet Golden Ocean overrasket positivt med dagens kvartalsrapport. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 23,59 millioner dollar i 4. kvartal 2018, mot 27,12 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var forventningen 12 millioner dollar.I tillegg har flere innsidere kjøpt aksjer i rederiet i løpet av dagen. Til tross for dette blir aksjen straffet med en nedgang på 4,1 prosent, til 44,1 kroner.Les også: Meglerhus spår dobling: -Svakheten er priset inn


Les også