Sony økte resultatet med 45 prosent etter skattelette

Skattelette i USA og storfilmen Venom bidro til at underholdningsgiganten Sony økte overskuddet med hele 45 prosent i siste kvartal i fjor.

Elektronikk- og underholdningsgiganten Sony la fram et resultat for perioden oktober til desember på 429 milliarder yen, som tilsvarer over 34 milliarder kroner. Det er opp fra 295,9 milliarder yen, tilsvarende 23 milliarder kroner, i samme periode året før.Selskapet kunne nyte godt av lavere skatt i USA, noe som bidro til økningen. Omsetningen siste kvartal i fjor falt imidlertid 10 prosent.Resultatet fikk en oppsving av filmen Venom, som Sony ga ut i 2018. Filmen, om tegneserieskurken Venom, fikk inn om lag 7 milliarder kroner i kinoinntekter.Sonys overskudd i nimånedersperioden fra april til desember tilsvarte 64 milliarder kroner.(©NTB)


Les også