Spår kursbyks for Ocean Yield etter Afrika-deal

Arctic Securities velsigner Ocean Yields opsjonsavtale med Aker Energy i Afrika, og løfter kursmålet. En endelig avtale kan bety enda høyere oppside.

Helt siden september i fjor da det ble klart at Ocean Yield måtte se seg om etter nye muligheter for FPSO-en «Dhirubhai-1», som hverken fikk mer arbeid med eller ble solgt til Reliance i India, har analytikere og investorer holdt pusten i påvente av en løsning.Tidlig begynte spekulasjonene om at redningen kunne være hovedeier Kjell Inge Røkke og Aker Energy, hans nye oljeprosjekt i Ghana.Da spekulasjonene ble bekreftet i forbindelse med fremleggelsen av rapporten for fjerde kvartal tirsdag kveld, var det flere som trakk et lettelsens sukk. Nyheten overskygget glatt de røde tallene rapporten inneholdt.Venter blomstrende aksjekursPå desken i Arctic Securities der analytikerne Jo Ringheim og Lars Bastian Østereng sitter og regner på kontantstrømmer og skipsverdier, ble nyheten behørig feiret med både nytt kursmål og Totos legendariske sang «Africa» fra 1982.«Høydepunktet var uten tvil annonseringen av en potensiell 15 års bareboat-kontrakt med Aker Energy i Ghana som mer enn gjør opp for de svake resultatene, etter vårt syn», skriver Arctic-duoen i en oppdatering som har fått tittelen «Bless the rains down in Africa».Aker Energy betaler 3 millioner dollar for en opsjonsavtale som må utøves før 1. mai. Denne perioden kan utvides med inntil 30 dager mot en kompensasjon på 50.000 dollar per dag.Dersom opsjonen utøves vil Ocean Yield høste inntekter fra FPSO-en allerede i år.«Vi høyner kursmålet vårt til 80 kroner per aksjen (fra 77 kroner) på bakgrunn av annonseringen, ettersom vi har økt vårt verdiestimat for FPSO-en til bokført verdi», skriver analytikerduoen som tidligere benyttet en rabatt på 50 millioner dollar.En endelig kontrakt burde føre til ytterligere oppside til verdsettelsen, mener de. Ser attraktive muligheterKonsernsjef Lars Solbakken i Ocean Yield sa under kvartalspresentasjonen at bakgrunnen for at utøvelsesdatoen er satt til 1. mai, er at planen for utbygging og drift skal leveres i slutten av mars, og at det vil rundt 30 dager for godkjennelse av ghanesiske myndigheter.- Det er selvfølgelig veldig viktig. Deretter vil det bli tatt en formell investeringsbeslutning av partnerne der Aker Energy eier 50 prosent og er operatør, sa han.Raten er basert på den bokførte verdien av FPSO-en, pluss kostnader knyttet til modifisering, og på Ocean Yields krav til avkastning på egenkapitalen på 13-15 prosent, opplyser Solbakken.Ocean Yield fortsetter å se attraktive investeringsmuligheter på tvers av flere forskjellige segmenter, og vil fortsette å fokusere på ytterligere vekst gjennom investeringer i nye prosjekter, opplyser selskapet i rapporten.Utsiktene til fast arbeid for «Dhirubhai-1» gjør at selskapet også vil opprettholde policyen sin med å betale attraktive, kvartalsvise utbytter til aksjonærene.Utbyttet på 0,1910 dollar per aksje for fjerde kvartal var uendret fra kvartalet før.«Hurry (Dhiru)bhai»Ringheim og Østereng i Arctic Securities konkluderer med at selskapet med sin diversifiserte flåte på lange kontrakter, sterke balanse og tilgang til attraktiv finansiering er godt posisjonert for å kapitalisere på innvannende vekstmuligheter.Ocean Yield-aksjen ble omsatt for rundt 64 kroner ved 15-tiden torsdag, noe som betyr at aksjen har hoppet rundt 3,5 prosent siden tirsdag og vel 10,5 prosent den seneste måneden.«Hurry (Dhiru)bhai, she’s waiting there for you», skriver Arctic som ser en oppside på rundt 25 prosent med sitt nye kursmål.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker