Sportstøy-produsent stiger kraftig etter sterke tall

FILE- In this Dec. 10, 2017, file photo Jacksonville Jaguars running back T.J. Yeldon warms up wearing Under Armour cleats before an NFL football game against the Seattle Seahawks in Jacksonville, Fla. Under Armour, Inc. reports financial results Tuesday, Feb. 12, 2019. (AP Photo/Stephen B. Morton, File) Stephen B. Morton

Under Armour leverte bedre enn forventet på bunnlinjen, og spretter opp på Wall Street.

Produsenten av sportstøy leverte et justert resultat per aksje på 0,09 dollar i fjerde kvartal, og knuser dermed estimatene om et resultat på 0,04 dollar per aksje, ifølge CNBC.Markedet synes også å være fornøyd med at selskapet gjør fremgang med å redusere lageret, og at selskapet skaper spenning rundt nye produktlanseringer, skriver nyhetsbyrået.Lageret falt med 12 prosent i fjerde kvartal til en milliard dollar.Den totale omsetningen steg 1,5 prosent til 1,39 milliarder dollar, og toppet så vidt estimatet på 1,38 milliarder dollar.Ikke alt var på den positive siden, ettersom omsetningen i hjemmemarkedet, USA, falt 2 prosent for hele 2018. For fjerde kvartal falt salget i USA med 6 prosent i deres største marked.- Vi skaper knapphet med nye produkter med vilje, for å være sikre på at vi tilegner oss feste i markedet, i stedet for å presse produktet ut i markedet, sa selskapets President, Patrik Frisk, til CNBC.Internasjonale salg steg 28 prosent i kvartalet, til 395 millioner dollar, og utgjør nå 28 prosent av total omsetning.Det skriver CNBC.For 2019 forventer selskapet at omsetningen i Nord-Amerika vil stige med tre til fire prosent.Alt i alt virker markedet å være positive til Under Armour og sender aksjen opp 8,18 prosent til 22,48 dollar.