Storbanker fusjonerer i USA

Sammenslåingen av to amerikanske banker vil skape en gigant med 442 milliarder dollar i eiendeler.

Torsdag meldte den amerikanske banken BB&T at den vil ta over SunTrust, og skape den sjette største banken i USA.Verdien av oppkjøpet er 28,24 milliarder dollar og vil betales i sin helhet med utstedelse av aksjer.Avtalen, som ventes å ferdigstilles i fjerde kvartal, skal i følge planen føre til 1,6 milliarder dollar i kostnadssynergier ifølge selskapene. Det skriver CNBC.Det gjør fusjonen til det største innen bank siden finanskrisen.Sammenslåingen kommer samtidig som Trump presser for å lette reguleringer som hindret utvidelse av bankene, og en påla større regulatorirsk kontroll på store banker.Skattereformen fra 2017 som reduserte skattesatsen til bedrifter fra 35 til 21 prosent skal også ha frigjort kapital for bankene, ifølge CNBC.Verdien av det sammenslåtte selskapet vil bli 66 milliarder dollar.Aksjen til BB&T stiger 2,2 prosent til 49,60 dollar.Aksjen til Suntrust stiger 8,34 prosent til 63,64 dollar.


Les også