Strandet milliardskip er døpt og overlevert til «ukjent» kjøper

«Deep Discoverer» har forlatt Vard Søviknes. Ryktene om den nye eieren ser ut til å være sanne.

I september bekreftet verftskonsernet Vard at det hadde inngått en avtale om å selge et strandet dykker- og konstruksjonsskip.Det ble ikke oppgitt hvem kunden var, men ifølge ryktene dreide det seg om TechnipFMC.Til dags dato er ikke dette bekreftet, men bilder fra dåpsseremonien i Ålesund levner liten tvil om hvem kjøperen er.Drass, den italienske leverandøren av fartøyets dykkesystemer, var tilstede under dåpen og tok bilder som tydelig viser TechnipFMC-logoen. Skipet har fått navnet «Deep Discoverer» og ble levert til sine nye eiere i januar, men har foreløpig ikke dukket opp i flåtelisten til TechnipFMC som har to tilsvarende skip fra før; «Deep Arctic» og «Deep Explorer».Prisen er ikke kjent, men i diverse media har det tidligere blitt spekulert i en pris på rundt 100 millioner dollar, tilsvarende nær 850 millioner kroner.Økonomisk trøbbelDet var opprinnelig Harkand Group som bestilte skipet i desember 2013.Prisen skal da ha vært på over en milliard norske kroner.Levering var planlagt til 2016, men på grunn av finansielle problemer måtte Harkand kaste inn håndkleet.Siden har det flere ganger gått rykter om et salg av milliardskipet inntil det gikk i boks i fjor høst. TechnipFMC har foreløpig ikke besvart henvendelsene fra Hegnar.no. Les også: Selger et av Norges råeste offshoreskip