Subsea 7-rally på rød børs

Etter en heller laber åpning, har stemningen surnet ytterligere litt på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 867,39, ned 0,38 prosent så langt i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.445 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av blandede børser i USA i går og røde børser i Asia tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser trekker også nedover.Britiske FTSE 100 faller 0,7 prosent, tyske DAX 0,1 prosent og franske CAC 40 0,1 prosent.Futureshandelen i New York peker mot en ny nedtur fra start i torsdagens handel.Dårlig nytt fra KinaInvestorene liker ikke gårsdagens uttalelser fra USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer om at en handelsavtale med Kina ennå synes å være et stykke unna.Lighthizer opplyste under en høring i Kongressen at Kina må gjøre mer enn å kjøpe mer amerikanske produkter.Handelsoptimismen som har løftet markedene den siste tiden ser derfor ut til å ha vært svakt fundert, og tradere har fått seg en «reality check».Svake innkjøpssjefsindekser (PMI) fra kinesisk industri hjelper heller ikke på stemningen.- Eksportordrene falt til sitt laveste nivå siden den globale krisen, og dette ytterligere beviset om en nedbremsing i Kina rammer risikosentimentet, skrev analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i dagens morgenrapport. Oljen ser rødtSvake Kina-tall og fallende handelsoptimisme legger også en demper på oljemarkedet.Brent-oljen faller 0,8 prosent til 66,05 dollar fatet, som er bittelitt over nivåene ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen trekker ned 0,7 prosent til 56,56 dollar fatet.Gårsdagens lagertall fra amerikanske energimyndigheter (EIA) viste at oljeproduksjonen i USA fortsetter å slå rekorder - i forrige uke var den 12,1 millioner fat per dag.På Oslo Børs faller Equinor 0,5 prosent til 192,95 kroner.Ellers i olje faller DNO 1,1 prosent til 18,36 kroner, mens Aker BP faller 0,2 prosent til 293,60 kroner.Aker er et lyspunkt, og stiger 2,1 prosent til 645 kroner etter at DNB Markets har tatt opp dekning med kjøp .Subsea 7-rallyEn travel avslutning av resultatsesongen preger markedet.Subsea 7 utmerker seg positivt, og stiger 6,0 prosent til 104,50 kroner etter å ha slått forventningene .Det samme gjør Kongsberg Automotive , som belønnes med 4,7 prosent oppgang til 8,19 kroner etter sine kvartalstall.På den negative siden straffes B2Holding med et kursfall på 5,4 prosent til 13,44 kroner etter sine tall.BW LPG øker tapene, og går på en smell. Aksjen faller 8,6 prosent til 28,14 kroner.Alle dagens kvartalstall her. Fredriksen opp og nedDer finner vi også John Fredriksen-dominerte Flex LNG , som går tilbake 4,6 prosent til 10,35 kroner.Og mens vi er inne på John Fredriksen: Tankrederiet Frontline snur skuta , og markedet reagerer med å sende aksjen opp 1,8 prosent til 53,90 kroner.Hexagon Composites smeller ned 7,8 prosent til 30,15 kroner på dagens høyeste volum etter fullført emisjon til kurs 29,60 kroner.I tillegg til å hente 493 millioner kroner har selskapet også utstedt et senior usikret fireårs obligasjonslån .Blant de mest omsatte faller Mowi, Yara, Norsk Hydro og Telenor alle rundt prosenten.Straffes etter tallI toppen av taperlisten finner vi tre av dagens mange tallfremleggere.Thin Film Electronics taper fortsatt penger , og straffes med et kursfall på 24,5 prosent til 46 øre. InterOils inntekter krympet , og aksjen faller 21,8 prosent til 3,83 kroner.Magseis sliter fortsatt med rød bunnlinje, og trekker ned 17,6 prosent til 16,65 kroner.Vi tar også med at Element faller 6,1 prosent til 55,6 øre etter at selskapet mer enn doblet tapene .Seismikk til toppsVinnerlisten toppes av Polarcus, som spretter opp 15,7 prosent til 1,33 kroner etter at DNB Markets har oppgradert aksjen til kjøp i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .Otello stiger 8,2 prosent til 14,98 kroner etter sine kvartalstall.Nordic Mining stiger 6,4 prosent til 2,66 kroner på Oslo Axess etter at deleide Keliber varslet vesentlig bedring av lønnsomhet i sin litiumhydroksid-produksjon.Til slutt stiger Aqualis 4,3 prosent til 4,38 kroner etter å ha snudd minus til pluss.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker