Suser til ny rekordnotering – Sissener advarer mot prisingen

Eivind Yggeseth

Torsdag morgen la Tomra frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 236,8 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 161 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 2.467,2 millioner kroner, sammenlignet med 2.041 millioner kroner i 4. kvartal 2017.Det foreslås et ordinært utbytte på 2,50 kroner og et ekstraordinært utbytte på to kroner - totalt 4,50 kroner per aksje.Her er rapporten  og presentasjonen.Nyhetene blir meget godt mottatt på Oslo Børs, hvor aksjen stiger til en ny rekordnotering.I skrivende stund omsettes aksjen for 242,50 kroner etter en oppgang på 5,90 prosent. Tidligere i dag var aksjen oppe i 248 kroner. Det betyr faktisk at aksjen har klatret 82,89 prosent på ett år til en børsverdi på 36,7 milliarder kroner.Ved forrige kvartalspresentasjon, 23. oktober 2018, fikk også aksjen et solid kursløft på Oslo Børs. Da Hegnar.no kontaktet aksjenestor Jan Petter Sissener for å få hans kommentar, sto aksjen i 201,50 kroner (+4,40 prosent).- Beklager. Vi syntes selskapet er for dyrt så er ikke helt på ballen, slo Sissener fast.Sissener har ikke blitt noe videre begeistret for aksjen i tiden som fulgte.- Den har jo ikke blitt noe billigere. De nyter vel godt av flyten inn i verdens ESG-fond (Environmental/Social/Governance, red.anm.), sier Sissener til Hegnar.no og viser til et økt fokus på såkalte ansvarlige investeringer.- Anser du Tomra for å være en klar salgskandidat på dagens nivå? - Jeg kan det ikke godt nok, men det virker veldig dyrt, avslutter Sissener.Les også: Sissener lemper ut aksjer