Sveinung Støhle: - Dette må til for å endre utbyttet

hlng

Höegh LNG holder utbyttet uendret i første kvartal 2019.

Höegh LNGs doblet bunnlinjen i fjerde kvartal 2018, langt bedre enn hva analytikerne på forhånd hadde spådd på forhånd.Etter skatt fikk selskapet et resultat etter skatt på 44,98 millioner dollar, mot 19,96 millioner dollar i samme periode i 2017. Konsensus lå på 8 millioner dollar. I forbindelse med kvartalspresentasjonen onsdag sier konsernsjef Sveinung Støhle at selskapet må få en eller flere faste kontrakter før det kan bli aktuelt å revurdere det nåværende utbyttenivået, ifølge TDN Direkt. I første kvartal 2019 har selskapet besluttet å holde utbyttet uendret fra forrige kvartal på 0,025 dollar per aksje. Höegh LNG inngikk i desember en time charter-kontrakt med AGL Shipping, som er et heleid datterselskap av AGL Energy. Kontrakten er ventet å bidra med Støhle sier at prosjektet er i rute. I desember var oppstart satt til 2020-21, men ifølge nyhetsbyrået er datoen nå satt til midten eller slutten av 2020. Videre vil det gi et årlig EBITDA-bidrat på 29-31 millioner dollar. - Prosjektet ventes godkjent i løpet av 2019, sier Støhle.