Swedbank mistenkt for hvitvasking

Den svenske banken Swedbank mistenkes for å ha hvitvasket milliarder av kroner, og hvitvaskingen skal ha tilknytning til skandalen i Danske Bank.

Totalt har minst 40 milliarder svenske kroner blitt sluset mellom kontoer i Swedbank og Danske Banks filialer i Baltikum, ifølge SVT-programmet Uppdrag granskning.SVT har i flere måneder hatt tilgang til en stor mengde hemmelige dokumenter som viser at det foregikk et stort antall transaksjoner mellom kunder i Danske Bank og Swedbank i årene 2007 til 2015.Store transaksjoner i banken har forbindelser til tidligere kjente, store hvitvaskingsskandaler.Ifølge SVT er det blant annet snakk om kunder som er postboksselskaper med adresser i Storbritannia, selskap som ikke har telefonnummer og andre kontaktopplysninger og som ikke virker å drive noen form for virksomhet.Swedbank-kunder har sendt om lag 300 millioner svenske kroner til et 40-tall selskaper på samme adresse. Det finnes også tusenvis av Swedbank-kunder med kontoer i Baltikum, men som er registrert utenlands, ikke minst i skatteparadiser som De britiske jomfruøyene og Belize.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også